Tabara vrea ca 10% din alimentele vandute in magazine sa fie produse traditionale

Luni, 22 Noiembrie 2010, ora 10:30
2306 citiri
Tabara vrea ca 10% din alimentele vandute in magazine sa fie produse traditionale

Valeriu Tabara, ministrul Agirculturii, a declarat ca este sustinatorul initiativei deputatului PD-L Mircia Giurgiu de a obliga magazinele ca 10% din alimentele vandute sa fie produse traditionale.

"Am discutat cu colegi parlamentari care vor sa impuna ca in magazine o anumita proportie sa fie produse traditionale. Este vorba de o initiativa parlamentara a deputatului PD-L Mircia Giurgiu si a altor cativa deputati.

Initiativa va fi depusa saptamana viitoare la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor. Am discutat cu colegii, la Parlament, chestiunea respectiva si i-am dat girul. Eu voi fi un sustinator al proiectului prin care in toate magazinele va fi obligatoriu sa fie astfel de produse traditionale", a spus Tabara, citat de Adevarul.

Practic, Tabara este de acord cu initiativa ce presupune modificarea legii privind comercializarea produselor alimentare si considera ca aceasta propunere ar trebui luata in serios pentru ca producatorii traditionali sa nu isi mai vanda produsele doar la marginea drumului.

"Eu as aduce in fata consumatorilor produsele traditionale. Acesti producatori nu trebuie sa se gaseasca doar la marginea drumului. E vorba de ce se produce dupa o anumita reteta, nu la scara industriala: magiunul de Topoloveni, carnatii de Plescoi, palinca de Bihor sau painea de Pecica. De ce sa nu le gasesti in magazine?", a mai spus Tabara.

Citește și:
Elevii ar putea fi obligați să poarte uniforme la școală. AUR a depus proiectul de lege
Elevii ar putea fi obligați să poarte uniforme la școală. AUR a depus proiectul de lege
AUR a depus la Senat un proiect de lege privind reintroducerea uniformelor şcolare în învăţământul preuniversitar. Iniţiativa, denumită ”Propunerea legislativă pentru modificarea...
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averile declarate de aleșii în funcții publice au fost întotdeauna subiect de discuție, cu atât mai mult după numeroasele scandaluri și conflicte de interese în care aceștia nu au putut...
Comentarii
Poza otevist_de_grota
otevist_de_grota
rank 5
Domnu' Tabara , de Legea Concurentei ati auzit ? Ca nu puteti impune nimic comerciantilor ?
Poza ALTERNANTZA
ALTERNANTZA
rank 4
De fiecare data cand deschide gura, dl. Tabara mai da drumul unei prostii!