Bogati, destepti, dar si frumosi - Topul celor mai atragatori directori executivi din lume

Sambata, 12 Octombrie 2013, ora 18:00
5779 citiri
Bogati, destepti, dar si frumosi - Topul celor mai atragatori directori executivi din lume
Foto: kitguru.net

Asa cum vedetele au topurile lor de frumusete, la fel si directorii de companii pot avea clasamente in care sa se laude care este cel mai destept, mai frumos si mai bogat.

Business Insider a realizat un top al celor mai aratosi directori executivi ai companiilor de top. Toti oamenii de succes prezentati au cel putin o suta de subalterni.

Clasamentul are 50 de pozitii. Pe locul 49 se afla directorul executiv al Lamborghini, Stephan Winkelmann. CEO-ul marii companii auto are 48 de ani, a studiat stiinte politice la Roma, a fost militar in armata Germaniei si a pozat ca model pentru revista companiei. De cand a venit Winkelmann la conducerea companiei in 2005 vanzarile au cunoscut o crestere considerabila.

Directorul Disney ocupa locul 48 in topul celor mai atragatori manageri. Bob Iger se afla la conducerea companiei din 1996. De curand, contractul sau a fost extins pana in 2016.

Directoarea companiei aeriene easyJet se afla pe locul 44 in clasamentul Business Standard. Carolyn McCall a crescut in India si Singapore si si-a inceput cariera ca profesoara de liceu.

Dupa ce a urcat pe scara profesionala a companiei Guardian Media Group, Carolyn McCall a fost numita la conducerea companiei aeriene care transporta 60 de milioane de pasageri in fiecare an.

Fondatorul companiei Virgin, Richard Branson, de 63 de ani, se afla pe locul 43 si este prima persoana din lume care a reusit sa cladeasca opt companii care valoareaza fiecare in parte mai multe miliarde de dolari. Anul acesta, Branson a anuntat ca va dona jumatate din averea sa unor cauze caritabile.

Directorul LinkedIn, Jeff Weiner, de 43 de ani, se afla pe locul 41. Weiner s-a angajat la LinkedIn in 2008 si e reusit de atunci si pana acum sa creasca numarul utilizatorilor retelei sociale de la 33 de milioane la peste 225 de milioane.

Weiner spune ca secretul succesului sau sunt pauzele periodice de 30 pana la 90 de minute in timpul unei zile cand isi propune sa nu faca nimic. Doar sa gandeasca si sa reflecteze.

Directorul executiv la J.P.Morgan, Jamie Dimon, in varsta de 57 de ani, este managerul care a adus cel mai mare profit pentru compania la care lucreaza.

Kazuo Hirai se afla pe locul 28 in clasamentul celor mai atragatori directori de companii si este cel care de 18 luni conduce corporatia Sony.

Angela Ahrendts, directoarea de 53 de ani a celebrei companii Burberry se afla pe locul 25 in top. Ea a castigat in ultimul an peste 26 de milioane de dolari. Este cel mai bine platit director executiv din Marea Britanie.

Daymond John este directorul companiei FUBU. Are 44 de ani si primii bani i-a facut mergand in turneu cu Run DMC si LL Cool J. Facea parte din echipa artistilor. Dupa o vreme, Daymond John a realizat ca moda este de fapt pasiunea lui si asa a ajuns sa lucreze pentru FUBU. Daymond John se afla pe locul 21 in topul Business Insider.

Seful Societe Generale are 50 de ani si se afla pe locul 17 in topul Business Standard. Frederic Oudea este cunoscut pentru calmul si determinarea cu care a reusit sa treaca firma prin momente de criza financiara. Angajatii spun ca usa lui este tot timpul deschisa.

Directorul Tumblr are numai 27 de ani si se afla pe locul 13 in top.

Marissa Mayer are 38 de ani si este director executiv al Yahoo dupa ce a lucrat 12 ani la Google, mai intai ca inginer si apoi ca vicepresedinte.

Jeremy Stoppelman are 35 de ani si este fondatorul Yelp. Se afla pe locul 4 in topul celor mai atragatori oameni din business. Stoppelman a fost mereu interesat de afaceri. Pe cand avea 14 ani si-a deschis un cont la bursa si a inceput sa investeasca banii pe care ii primea de la parinti pentru treburile pe care le facea prin casa.

Hayley Barna si Katia Beauchamp sunt doua tinere de 29 si 30 de ani care au fondat compania de cosmetice pentru ingrijire personala Birchbox. Cele doua s-au cunoscut in timp ce urmau cursurile universitatii Harvard.

Pe al doilea loc in top se afla Elon Musk, director al Tesla si SpaceX. Musk, de 42 de ani, a anuntat in 2013 ca planuieste sa lanseze masina fara sofer si apoi a propus dezvoltarea Hyperloop, un mijloc de transport care ar putea duce pasageri din Los Angeles in San Francisco in 35 de minute.

Musk este un om foarte ocupat, conducand doua companii de top, dar tot timpul isi face loc in program si pentru cei cinci fii ai sai.

Pe primul loc in topul celor mai atragatori drectori de companii se afla Sophia Amoruso, 29 de ani, sefa companiei Nasty Gal. Sophia Amoruso a infiintat compania Nasty Gal, initial, ca un mic magazin pe eBay specializat in haine vintage pentru femei. De la lansarea in 2006 a site-ului, vanzarile au ajuns la peste 100 de milioane de dolari si 550.000 de clienti s-au bucurat de serviciile si produsele Nasty Gal. Aceasta companie fost desemnata drept firma cu cea mai rapida crestere de catre Revista Inc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
#top directori frumosi bogati destepti, #topul directori CEO frumosi, #top directori atragatori , #management
Comentarii