Cum pot folosi companiile din Romania aceasta perioada pentru optimizarea lucrului remote - analiza

Comunicat de presa
Miercuri, 13 Mai 2020, ora 18:18
10362 citiri
Cum pot folosi companiile din Romania aceasta perioada pentru optimizarea lucrului remote - analiza

InnerTrends, companie care ofera suport pentru echipele de marketing si managerii de produs prin furnizarea de date relevante despre consumatori, a facut o analiza a mediului de business si a ceea ce a presupus lucrul de acasa pentru o mare parte din companiile din Romania.

Astfel, dupa 10 ani de lucru remote, dar si dupa aproape doua luni in care romanii care au putut au lucrat de acasa, compania vine cu o serie de recomandari pentru antreprenori, in aceasta perioada.

"Este clar ca aproape orice business este afectat in contextul actual. Unele business-uri poate au inchis, altele functioneaza cu motoarele la minimum, iar antreprenorii trec prin situatii dificile.

Recomandarea mea pentru cei care vor sa ramana activi este sa foloseasca acest timp ca sa adune toate datele pe care le au disponibile despre clientii lor, despre produsele lor, despre furnizori si sa incerce sa inteleaga cat mai bine ce a functionat foarte bine, ce a functionat mai putin bine si ce ar trebui sa faca astfel incat sa optimizeze in momentul in care vor reveni in business cu toate motoarele turate", a explicat Claudiu Murariu, cofondator si CEO InnerTrends.

Recomandarea InnerTrends pentru antreprenorii care inca au business-ul operational e sa faca un efort si sa inteleaga povestea din spatele datelor. Lumea se schimba, clientii se schimba, business-ul se va schimba si, cu siguranta, lucrurile nu se vor mai derula la fel ca pana acum.

Cei care vor intelege acest lucru mai repede si vor reusi sa se adapteze la noua realitate sunt cei care vor iesi cel mai usor din criza curenta.

Din septembrie 2019, InnerTrends a implementat o strategie prin care sa creasca productivitatea echipei. Acesta este un avantaj crucial in a lucra remote, deoarece, atunci cand vine o criza care impinge companiile catre lucru de la distanta, infrastructura exista deja si nu are impact asupra fluxului obisnuit.

Mai mult, modul de operare al InnerTrends se bazeaza pe increderea in angajati si finalizarea cu succes a proiectelor, mai mult decat pe controlul task-urilor zilnice.

"Consider ca aceasta abordare are si un alt avantaj: echipa este mult mai motivata sa vada ca metodele noastre functioneaza, indiferent de perioada si contextul in care ne aflam. Faptul ca reusim sa pastram un echilibru in companie este extraordinar pentru noi.

Mai mult, daca pentru multi sa lucrezi de acasa este o noutate la care trebuie sa se adapteze, pentru noi este normalitatea de zi cu zi", a adaugat Claudiu Murariu, cofondator si CEO InnerTrends.

Proiectele si planurile pe care InnerTrends va continua munca remote

Pe termen mediu, pentru urmatorul an si jumatate, compania InnerTrends si-a setat ca obiectiv principal consolidarea prezentei mai puternice in domeniul e-commerce. In prezent, compania ofera solutii pentru partenerii sai prin aplicatii web de tip Software as a Service.

Scopul activitatii in acest segment de dezvoltare IT a fost acela ca poate opera mult mai usor cu datele si poate dezvolta mai repede si mai eficient produse. Piata de e-commerce (4 miliarde dolari) este insa de 40 de ori mai mari decat cea pentru SaaS (500 de milioane de dolari), iar migrarea este fireasca.

Inainte de debutul crizei medicale, pentru 2020, InnerTrends estima o cifra de afaceri de 5 ori mai mare decat in anul precedent (150.000 de dolari). Prognoza de crestere este mentinuta si in actualul context, chiar daca nu va fi la acelasi nivel ca la inceputul acestei perioade.

In acelasi timp, compania deruleaza discutii cu investitori locali si internationali (Europa si Statele Unite ale Americii). In 2019, InnerTrends a participat la acceleratorul de business 500 Startups din SUA, moment prin care a stabilit legaturi puternice cu potentiali investitori din piata nord-americana si internationala. Miza pentru investitii, in 2020, este de 1,3 milioane de euro.

Despre InnerTrends

InnerTrends este o platforma de analiza a datelor, care ofera informatii relevante pentru persoanele din marketing si managerii de produs, despre consumatori. Compania a fost fondata in 2015 de Claudiu Murariu, CEO, Iuliana Murariu, CPO si Alex Stoia, CTO. Detalii complete pot fi consultate pe site-ul InnerTrends: www.innertrends.com/.

Citeste si:
Meritocrație politică. Cine este blonda din PSD care a galopat prin funcții date de partid, specializată în ”shamanism”
Meritocrație politică. Cine este blonda din PSD care a galopat prin funcții date de partid, specializată în ”shamanism”
Înscrisă în PSD încă de la 16 ani, deputata Oana Gianina Bulai a făcut slalom prin mai multe funcții obținute pe linie de partid, fie că au venit de la social-democrați, ori PDL, fiind...
De ce guvernul Viktor Orban oprește investițiile în Transilvania pentru următorii doi ani
De ce guvernul Viktor Orban oprește investițiile în Transilvania pentru următorii doi ani
Guvernul Ungariei nu va mai lansa în următorii doi ani noi investiții transfrontaliere, adică în regiunile locuite de maghiari, printre acestea aflându-se și Transilvania, conform agenției...