Strategia de marketing online este esentiala

Luni, 23 Martie 2015, ora 17:44
2238 citiri
Strategia de marketing online este esentiala
Foto: mailagent.ro

Odata cu evolutia tehnologiei si aparitia noilor platforme online, comportamentul consumatorului s-a schimbat radical. Consumatorul a ajuns sa se informeze singur, sa intre in contact cu brand-urile si sa reuseasca sa ia decizii pe cont propriu. Acest aspect motiveaza brand-urile sa aiba grija de imaginea lor in mediul online, aspect care se poate pune la punct printr-o strategie de marketing online buna.

Strategia de marketing online se refera la scopul, obiectivele si deciziile care trebuie sa fie luate astfel incat sa garanteze indeplinirea acestora. Putem afirma ca are un loc destul de important in strategia de marketing a intregii companii.

In ziua de azi, consumatorul descarca pareri cu privire la produse si servicii de interes, deschide smartphone-ul si verifica care este cea mai apropiata cafenea, fapte ce demonstreaza ca fiecare persoana este diferita de cealalta si ca preferintele cu privire la obtinerea de informatii si schimbul acestora difera in aceasi masura.

Cateva masuri pe care le poti avea in vedere pentru o strategie de marketing online:

  • 1. Poti incepe cu baza de date pe care o ai. Foloseste adresele de mail pentru a trimite newslettere, in care sa faci trimitere la website-ul companiei, la blog-ul tau si/sau la profilul companiei din cadrul retelelor sociale.
  • 2. Creeaza continut de calitate. Content nu reprezinta doar un text scris pe un blog. Inseamna mult mai multe: studii de caz, e-book-uri, infografice, prezentari, podcast-uri (fisiere digitale - audio sau video), webinarii etc.
  • 3. Creste performantele campaniilor tale prin modalitatile de promovare pay-per-click si pay-per-view (Google AdWords, Facebook Ads, LinkedIn Ads, Youtube). Concret, platesti pentru trafic. Indicat este sa se realizeze dupa ce site-ul este complet pus la punct si reda imaginea reala a companiei. Google AdWords serveste pentru cresterea notorietatii brandului, colecteaza lead-uri si chiar mareste volumul de vanzari pe platformele online.
  • 4. Cross-marketing este o modalitate de promovare pe site-urile altor companii. Dupa ce ai identificat profilul consumatorului si preferintele acestuia, selecteaza cateva site-uri pe care acestia le viziteaza frecvent, in vederea atragerii acestora. Conceptul este unul care are la baza produse sau servicii complementare.
  • 5. O alta metoda ce poate ajuta la cresterea vizibilitatii online a site-ului pe care este prezentat business-ul este optimizarea (pleonastic denumita si optimizare SEO, intrucat SEO vine de la optimizare pentru motoarele de cautare). Prin aceasta metoda putem atrage trafic relevant catre site si un volum ridicat de conversii.
  • Strategia de marketing online este destul de complexa, insa important este sa fii prezent acolo unde publicul tinta se afla.

    Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
    Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
    Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
    Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
    Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
    Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
    #strategie marketing online, #continut online, #promovare continut, #strategie marketing newsletter , #marketing