Are o avere uriasa si a pus umarul la dezvoltarea Facebook - Viata fabuloasa a lui Sean Parker

Miercuri, 05 August 2015, ora 12:47
6349 citiri
Are o avere uriasa si a pus umarul la dezvoltarea Facebook - Viata fabuloasa a lui Sean Parker
Foto: Hepta.ro

Sean Parker este unul dintre oamenii de afaceri care au simtit gustul succesului inca de la varsta frageda. In prezent are o avere de 3 miliarde de dolari si este cunoscut pentru implicarea in cateva companii IT, inclusiv Facebook.

La varsta de 19 ani, a fost unul din co-fondatorii Napster, un serviciu de partajare de fisiere care a schimbat modul in care lumea asculta muzica.

Peste 5 ani, el a devenit presedintele fondator al Facebook, care la acea vreme era doar un start-up cu visuri marete, insa Parker i-a vazut potentialul, drept dovada ca acum e cea mai mare retea sociala din lume.

Fost primar in New York, are o avere de peste 37 de miliarde de dolari - Viata fabuloasa a lui Michael Bloomberg

La 35 de ani, omul de afaceri are o avere de 3 miliarde de dolari si nu s-a pensionat. Recent, antreprenorul a lansat Brigade, o platforma sociala menita sa incurajeze spiritul civic al oamenilor, dar a si facut donatii in valoare de 600 de milioane de dolari fundatiei care ii poarta numele.

Insa barfele nu l-au ocolit, avand o reputatie de petrecaret si de cheltuitor.

Business Insider a trecut in revista cele mai importante aspecte ale vietii sale.

- Parker a fondat serviciul Napster de partajare fisiere in 1999, la 19 ani, impreuna cu Shawn Fanning. Compania lor a crescut extrem de rapid, insa a starnit controverse. Unii sustin ca cei doi au revolutionat industria muzicala.

- Dupa cateva procese legate de drepturile de autor, Parker a inchis afacerea si a deschis alta: o retea sociala, numita Plaxo, care nu a avut succes, omul de afaceri abandonand proiectul dupa doar 2 ani.

- In 2004, el s-a alaturat echipei Facebook, pe vremea cand ceea ce a devenit cea mai mare retea sociala din lumea era doar un start-up pentru facultati. Ca presedinte fondator, el a jucat un rol important in primele etape ale site-ului gandit de Mark Zuckerberg, in ceea ce priveste investitiile, design-ul si tranzitia catre o companie viabila.

- Urmatorul an nu a fost unul excelent pentru Parker, care a fost arestat pentru posesie de cocaina. Desi nu a fost pus sub acuzare, acesta a fost unul din motivele plecarii sale de la Facebook, care a avut loc la cateva luni dupa incident.

- Totusi, omul de afaceri a continuat sa joace un rol important in dezvoltarea retelei sociale.

- Parker a fost jucat de Justin Timberlake in filmul "The Social Network", dar a fost suparat ca a fost portretizat ca un petrecaret, sustinand ca e vorba de fictiune.

- Antreprenorul a devenit partener al Founders Fund in 2006. Dupa plecarea de la Facebook, el a pus umarul la extinderea serviciului muzical Spotify in SUA si a fondat Brigade Media, un start-up politic.

- Parker a fost ocupat sa isi cheltuie averea. In 2011, el a platit 20 de milioane de dolari pe o casa la tara, dar mai are si un apartament in San Francisco.

- Presa a relatat ca in vremea in care locuinta era renovata, el si logodnica sa de atunci, Alexandra Lenas, au stat la Hotelul Plaza.

- Cei doi s-au casatorit in vara lui 2013; nunta lor a durat trei zile, a avut loc in padurile din Big Sur, California, costurile ajungand la 4,5 milioane de dolari.

Ce viata duce fondatorul GoDaddy, care are o avere de aproape doua miliarde de dolari (Galerie foto)

- In 2014, ei au mai achizitionat o proprietate: o locuinta cu 9 dormitoare in Los Angeles, pe care au cumparat-o de la prezentatoarea tv Ellen DeGeneres pentru 55 de milioane de dolari.

- Lui Parker ii place sa se imbrace de la desingeri cunoscuti, precum Tom Ford si Dior.

- El are si un avion privat, dar si o masina Tesla de 100.000 de dolari, precum si un Audi S5.

- Omul de afaceri e si un filantrop. In iunie, el a donat 600 de milioane de dolari pentru fundatia ce ii poarta numele, care se axeaza pe finantarea unor proiecte stiintifice, sistemul medical si dezvoltarea spiritului civic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#viata om afaceri american, #viata miliardar american, #Sean Parker avere, #avere fondator facebook , #oameni afaceri