Averea lui Voiculescu a luat-o la vale: De la 1,5 miliarde la 340 de milioane de euro

Joi, 19 Decembrie 2013, ora 21:09
3255 citiri
Averea lui Voiculescu a luat-o la vale: De la 1,5 miliarde la 340 de milioane de euro
Foto: danvoiculescu.ro

Averea lui Dan Voiculescu a scazut in ultimul an, fiind estimata la 340-360 milioane euro, conform Top 300 Capital.

In urma cu trei ani, politicianul se afla pe locul al treilea in clasament, cu o avere estimata la 1,5-1,6 miliarde euro.

Insa in ultima perioada, familia Voiculescu a fost sub asediu, avand in vedere ca el si fiica lui, dar si partenerii de afaceri si chiar instutiile pe care le conduce au fost trimise in judecata, arata Capital.

Dosarul se refera la amenintarile care ar fi fost exercitate direct sau prin intermediul institutiilor media controlate de familia Voiculescu impotriva lui Ioan Bendei, administrator al RCS&RDS.

Mai mult, Dan Voiculescu a primit si cinci ani de inchisoare cu executare pentru implicarea sa in controversata privatizare a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). Sentinta a fost data in prima instanta, astfel ca urmeaza apelul si recursul.

Totusi, in 2012, afacerile controlate direct au indirect de familia Voiculescu au avut venituri operationale de aproape 150 de milioane de euro.

Aproape jumatate din aceasta suma a provenit de la posturile de televiziune. Antena TV Group SA a contribuit cu 52 de milioane de euro, iar Antena 3 SA cu peste 15 milioane de euro.

Govcrest International, firma de comert international cu produse chimice, a avut venituri de peste 23 de milioane de euro, Grivco SA de 11 milioane de euro, iar Convergent Media (editorul Gazetei Sporturilor) a atins 9,5 milioane de euro.

La finele lui 2012, companiile controlate de familia Voiculescu detineau active in valoare de circa 208 de milioane de euro. Cele mai valoroase bunuri se gaseau in portofoliul Antena TV Group SA (70 de milioane de euro), Grivco SA si al Companiei de Cercetari Aplicative si Investitii (cate 42 de milioane de euro fiecare).

Govcrest International detinea la randul sau active de aproape zece milioane de euro, in timp ce o serie de companii media (Antena 3, Intact Production, Convergent Media si Editura Intact) aveau in portofoliu active de circa 27 de milioane de euro.

#avere Dan Voiculescu, #afaceri Dan Voiculescu, #profit afaceri Dan Voiculescu, #profit Dan Voiculescu , #oameni afaceri
Comentarii