Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ce vor oamenii de afaceri de la premierul Ungureanu?

Joi, 01 Martie 2012, ora 07:20
3506 citiri
Ce vor oamenii de afaceri de la premierul Ungureanu?
Foto: Arhiva

Oamenii de afaceri au asteptari mari de la premierul Mihai Razvan Ungureanu, printre cele mai importante masuri pe care guvernul ar trebui sa le adopte pentru sprijinirea mediului de afaceri fiind simplificarea sistemului de taxare, combaterea evaziunii fiscale, reducerea costurilor cu salariatii, sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii.

Totodata, antreprenorii chestionati de Ziare.com au mentionat si importanta unei mai bune comunicari intre autoritati si mediul business.

Marius Ghenea, manager al FiT Distribution

"Cred ca cele mai importante masuri ar fi cele legate de simplificarea sistemului de taxe. Romania inca e, din acest punct de vedere, probabil cel mai birocratic, cel mai complicat mediu din Uniunea Europeana. Desi s-a promis de foarte mult timp comasarea si simplificarea taxelor platite anual de fiecare agent economic, inca sunt foarte multe, iar birocratia omoara mai ales intreprinderile mici si mijlocii, mai ales afacerile antreprenoriale la inceput de drum", a declarat marius Ghenea pentru Ziare.com.

Potrivit acestuia, o alta directie importanta este cea legata de evaziunea fiscala.

"Aici am vazut ca au fost facute deja niste declaratii si au fost stabilite niste obiective. Ramane sa vedem daca ele vor fi cu adevarat atinse sau se va intampla cum s-a intamplat si cu guvernele anterioare. Este o problema foarte mare si pentru oamenii de afaceri, pentru agentii economici corecti care practic se lupta in acelasi timp si cu birocratia, dar si cu competitia neloiala care vine din partea celor care fac evaziune fiscala.

Un element foarte important este si reducerea costului muncii sau impozitului pe munca, mai ales in ceea ce priveste CAS-ul, dar si alte taxe, pentru ca Romania are in continuare cam cea mai grea povara fiscala pe salariati, iar acest lucru se resfrange asupra angajatorilor care au costuri nejustificat de mari cu salariatii, dar si asupra angajatilor care primesc salarii mai mici decat ar putea sa primeasca daca povara fiscala ar fi mai mica pentru angajatori", a mentionat el.

Ion Tache, presedintele Asociatiei Benzinarilor Particulari

Ion Tache a afirmat ca are mai multe asteptari de la Mihai Razvan Ungureanu decat de la guvern.

"Avem multe asteptari, poate mai putin de la guvern si mai mult de la domnul Ungureanu. Guvernul are aceeasi reprezentare, aceeasi strategie si aceeasi gandire ca celalalt guvern, care nu numai ca nu a fost performant, dar a dus lucrurile intr-un alt sens decat cel asteptat de cetateni.

Noul prim-ministru este un om capabil, care stie ce trebuie sa faca, insa trebuie sa aiba posibilitatea sa-si puna in aplicare strategia", a spus omul de afaceri.

In ceea ce priveste mediul de afaceri, a mentionat Ion Tache, noul guvern trebuie sa aiba mare atentie la taxe si impozite si trebuie lucrat poate chiar si la TVA.

"In acesti ani, au fost multe intreprinderi, mai ales mici si mijlocii, care creau mii de locuri de munca, care au disparut atat din cauza crizei economice mondiale, manifestate pe plan intern, dar si a proastei strategii a fostului guvern care nu a luat solutiile necesare.

Obligatia Guvernului Ungureanu este sa gaseasca posibilitati pentru refacerea si reabilitarea societatilor, mai ales a celor mici si mijlocii.

Premierul stie ce are de facut, dar una este sa stii ce ai de facut si alta e sa poti sa faci ceea ce stii ca ai de facut. Eu nu intrevad posibilitatea ca dansul sa poata sa-si duca ideile la capat", a precizat Ion Tache.

Eduard Uzunov, proprietar al Regatta Imobiliare

"Sunt foarte multe masuri pe care guvernul trebuie sa le adopte, precum reducerea fiscalitatii, facilitati pentru antreprenori si investitori, care sufera in perioada crizei, sa scada impozitul pe tranzactiile imobiliare. Nu in ultimul rand, guvernul ar fi bine sa aiba o mai buna comunicare cu mediul de afaceri. In orice caz, avem mari sperante, deoarece este un guvern tanar si vede altfel lucrurile", a spus, la randul sau, Eduard Uzunov.

Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
Numărul românilor care vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor care vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
#oameni de afaceri, #guvern Ungureanu, #reducere fiscalitate resurse investitii , #oameni afaceri