Cea mai bogata femeie din lume ofera sfaturi care starnesc mania

Vineri, 31 August 2012, ora 23:12
6146 citiri
Cea mai bogata femeie din lume ofera sfaturi care starnesc mania

Cea mai bogata femeie din lume, australianca Gina Rinehart, mostenitoarea imperiului minier fondat de tatal sau, i-a sfatuit pe cei care ravnesc la bogatie "sa bea mai putin si sa munceasca mai mult" si a cerut guvernului sa reduca salariul minim pentru a atrage investitiile.

Gina Rinehart, mostenitoare si detinatoare a grupului Hancock Prospecting este considerata cea mai bogata femeie din lume, detinand o avere de 29,2 miliarde de dolari australieni (24 miliarde de euro), potrivit estimarilor Business Review Weekly, informeaza 7sur7.be.

Intr-un interviu recent acordat unei reviste financiare, Gina Rinehart a venit cu multe indicatii pentru cei care doresc sa aiba mai multi bani.

"Nu exista niciun privilegiu special pentru a deveni milionar. Daca sunteti invidiosi pe cei care au mai multi bani, nu stati si va plangeti. Faceti ceva pentru a castiga mai mult - petreceti mai putin timp band, fumand si socializand si munciti mai mult", sfatuieste aceasta.

"Deveniti unul dintre acei indivizi care muncesc din greu, investesc si construiesc si care, in acelasi timp, creeaza locuri de munca si oportunitati pentru ceilalti", continua Gina Rinehart.

Aceasta a denuntat si politicile "socialiste" ale guvernului, care ar trebui mai degraba sa scada salariul minim si taxele pentru a incuraja investitiile private, considera femeia de afaceri.

Se pare ca indignarea femeii este legata de faptul ca unele dintre masurile guvernantilor au vizat-o in mod direct. Ministrul de Finante Wayne Swan, un virulent combatant al multimilionarei a introdus o noua taxa miniera care a intrat in vigoare de la 1 iulie.

Acest ministru a ripostat si la ultimele declaratii ale bogatasei: "Aceste comentarii reprezinta o insulta pentru milioanele de lucratori australieni a caror munca inseamna sudoare si sange, pentru a-si putea hrani copiii si a-si plati facturile".

La fel de repede au ripostat si reprezentatii Verzilor, aliati ai guvernului actual, reprosandu-i Ginei Rinehart ca nu are niciun merit, deoarece "intreaga sa avere este mostenita". Sindicatul minier a fost foarte deranjat de atitudinea femeii, catalogand-o ca "deliranta".

"In timp ce incearca sa importe mana de lucru ieftina si evita sa-si plateasca impozitele, Rinehart pretinde ca milionarii si miliardarii fac cel mai bine societatii", a replicat indignat presedintele sindicatului minier, Tony Maher.

Citeste si:
Dan Vîlceanu: Parlamentarii PNL vor fi prezenți la sesiunea pentru învestirea Guvernului Cioloș, dar nu vor vota
Dan Vîlceanu: Parlamentarii PNL vor fi prezenți la sesiunea pentru învestirea Guvernului Cioloș, dar nu vor vota
Parlamentarii PNL vor participa miercuri, 20 octombrie, la votul din Parlament pentru Guvernul Cioloş, însă nu vor vota, potrivit unei decizii a Biroului Executiv, a anunţat secretarul general...
Dan Barna îl compară pe Cioloș cu Leonidas: „Cei 300 de la Sparta nu aveau nicio șansă dar faptul că au stat acolo şi au luptat pentru cetatea lor a făcut să fie respectaţi”
Dan Barna îl compară pe Cioloș cu Leonidas: „Cei 300 de la Sparta nu aveau nicio șansă dar faptul că au stat acolo şi au luptat pentru cetatea lor a făcut să fie respectaţi”
Fostul președinte USR Dan Barna a vorbit luni seara, 18 octombrie, despre șansele ca guvernul Cioloș să fie votat în Parlament. Acesta l-a comparat pe actualul lider al USR cu Leonidas și a...
Sursa: Ziare.com