Cea mai bogata femeie din lume ofera sfaturi care starnesc mania

Vineri, 31 August 2012, ora 23:12
6285 citiri
Cea mai bogata femeie din lume ofera sfaturi care starnesc mania

Cea mai bogata femeie din lume, australianca Gina Rinehart, mostenitoarea imperiului minier fondat de tatal sau, i-a sfatuit pe cei care ravnesc la bogatie "sa bea mai putin si sa munceasca mai mult" si a cerut guvernului sa reduca salariul minim pentru a atrage investitiile.

Gina Rinehart, mostenitoare si detinatoare a grupului Hancock Prospecting este considerata cea mai bogata femeie din lume, detinand o avere de 29,2 miliarde de dolari australieni (24 miliarde de euro), potrivit estimarilor Business Review Weekly, informeaza 7sur7.be.

Intr-un interviu recent acordat unei reviste financiare, Gina Rinehart a venit cu multe indicatii pentru cei care doresc sa aiba mai multi bani.

"Nu exista niciun privilegiu special pentru a deveni milionar. Daca sunteti invidiosi pe cei care au mai multi bani, nu stati si va plangeti. Faceti ceva pentru a castiga mai mult - petreceti mai putin timp band, fumand si socializand si munciti mai mult", sfatuieste aceasta.

"Deveniti unul dintre acei indivizi care muncesc din greu, investesc si construiesc si care, in acelasi timp, creeaza locuri de munca si oportunitati pentru ceilalti", continua Gina Rinehart.

Aceasta a denuntat si politicile "socialiste" ale guvernului, care ar trebui mai degraba sa scada salariul minim si taxele pentru a incuraja investitiile private, considera femeia de afaceri.

Se pare ca indignarea femeii este legata de faptul ca unele dintre masurile guvernantilor au vizat-o in mod direct. Ministrul de Finante Wayne Swan, un virulent combatant al multimilionarei a introdus o noua taxa miniera care a intrat in vigoare de la 1 iulie.

Acest ministru a ripostat si la ultimele declaratii ale bogatasei: "Aceste comentarii reprezinta o insulta pentru milioanele de lucratori australieni a caror munca inseamna sudoare si sange, pentru a-si putea hrani copiii si a-si plati facturile".

La fel de repede au ripostat si reprezentatii Verzilor, aliati ai guvernului actual, reprosandu-i Ginei Rinehart ca nu are niciun merit, deoarece "intreaga sa avere este mostenita". Sindicatul minier a fost foarte deranjat de atitudinea femeii, catalogand-o ca "deliranta".

"In timp ce incearca sa importe mana de lucru ieftina si evita sa-si plateasca impozitele, Rinehart pretinde ca milionarii si miliardarii fac cel mai bine societatii", a replicat indignat presedintele sindicatului minier, Tony Maher.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Facebook închide secțiunea de știri în SUA și Australia. Cum s-a ajuns la această decizie
Facebook închide secțiunea de știri în SUA și Australia. Cum s-a ajuns la această decizie
Secţiunea de pe Facebook dedicată special ştirilor va dispărea din aplicaţia platformei pentru Statele Unite şi Australia, în contextul în care Meta se distanţează de acest domeniu din...
Un expert britanic îl avertizează pe Putin: Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania
Un expert britanic îl avertizează pe Putin: Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania
După începerea invaziei din Ucraina provocată de Vladimir Putin în februarie 2022, sancțiunile țărilor din Occident au curs fără încetare împotriva Moscovei, pentru a-i diminua...
#cea mai bogata femeie, #sfaturii Gina Rinehart, #conflict Gina Rinehart guvern , #oameni afaceri
Comentarii
Poza Jabba the Hutt
Jabba the Hutt
rank 5
Asta ar fi valabil pentru trantorii pe care ii scoate Useleu pe la