Cea mai puternica femeie din cercurile de afaceri americane - care este cheia succesului

Sambata, 27 Septembrie 2014, ora 16:18
4092 citiri
Cea mai puternica femeie din cercurile de afaceri americane - care este cheia succesului
Foto: La Tribune

Mary Barra, director executiv al companiei de automobile General Motors, a aparut pe coperta revistei Time, ca fiind cea mai puternica femeie din cercurile de afaceri americane, noteaza La Tribune.

Pornita in lumea afacerilor la 18 ani, ea a preluat carma celebrei companii la varsta de 52 de ani, in luna ianuarie 2014, inlocuindu-l pe fostul director executiv Dan Akerson, care a condus afacerile incepand cu anul 2009, cand firma se afla in pragul falimentului.

Atunci, firma a iesit din aceasta situatie cu greu si numai cu sprijinul Guvernului Federal, povesteste La Tribune.

Retragerea lui Dan Akerson si respectiv instalarea noului director executiv Mary Barra nu s-a produs sub cele mai bune auspicii: grupul tocmai se confrunta cu un scanal public, ca urmare a retragerii a 2,6 milioane automobile, pentru reparatii.

O noua defectiune, aparuta in luna februarie, a pus noul director intr-o situatie si mai jenanta. Tot o defectiune tehnica, de data aceasta la contacul de pornire al masinilor, a provocat accidente care au dus la decesul a 21 persoane.

Pentru a restabili increderea publicului in productia grupului, noua sefa a adoptat o politica de "risc zero", care pornea de la retragerea imediata a oricarui automobile livrat, in cazul cand s-ar fi semnalat vreo defectiune, chiar si minora.

Totodata, ea a intocmit si pus imediat in aplicare un planning de reorganizare a intregului grup, indeosebi in ce priveste exigentele tehnice.

Sistemul ei a reinstaurat increderea clientilor, in ciuda faptului ca, datorita exigentelor sporite pe care le-a pretins, in urmatoarele luni au trebuit acceptate pentru revizie si eventual pentru remedieri, 30 de milioane de automobile, cifra record inca nemaiintalnita.

Pozitia ferma a lui Mary Barra s-a reflectat rapid in cererea de produse, a reinceput sa creasca programul de vanzari, s-a dezvoltat poductia.

In aceste conditii, in data de 25 septembrie 2014, Standard & Poor's a ridicat ratingul General Motors de la "BB+" la "BBB", considerand ca firma are o putere financiara considerabila. Este un succes notabil pentru un nou director executiv, dupa nici noua luni de activitate si dupa infruntarea unor dificultati majore, care ar fi fost capabile sa compromita compania.

A mai avut ocazia sa infrunte si o poblema sociala, fiind acuzata de discriminare in legatura cu oarecari diferente salariale barbati/femei. Rauvoitorii o acuzau ca ea insasi incaseaza mai putin decat predecesorul sau, Dan Akerson.

Acestora le-a raspuns in public, anuntand veniturile pe care urmeaza sa le incaseze pana la sfarsitul anului, de 14,4 milioane dolari, cu 60% mai mult decat ale predecesorului si demonstrand cu statele de plata ca nici de la ea in jos nu este nimeni discriminat.

Intrebata de presa care este cheia succesului sau, Mary Barra a raspuns simplu si laconic: "Nu accept nicio scuza sa nu fim noi cei mai buni".

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Mary Barra, #Barra afaceri femeie puternica, #rating General Motors, #General Motors conducere noua , #oameni afaceri