Cel mai bine platit CEO din Statele Unite

Duminica, 07 Aprilie 2013, ora 21:30
4610 citiri
Cel mai bine platit CEO din Statele Unite
Foto: Bloomberg

Majoritatea directorilor prezenti in top 100 cel mai bine platiti CEO din Statele Unite nu sunt din industriile la care s-ar asteptata toata lumea, cum ar fi cea a tehnologiei sau cea bancara.

Larry Ellison, fondatorul Oracle, a fost cel mai bine platit director executiv din Statele Unite, anul trecut, castigand 96,2 milioane de dolari.

Suma a inclus salariu, un bonus de 3,9 milioane de dolari si actiuni in valoare de 90,7 milioane de dolari, potrivit The New York Times.

Pe locul al doilea se afla directorul executiv al lantului de spitale HCA, Richard Bracken, ale carui venituri au constant, in masura de aproximativ 50 la suta, in compensatii speciale. In total, el a castigat 38,6 milioane de dolari.

Top 3 este completat de seful Walt Disney, Robert Iger, care a castigat 37,1 milioane de dolari.

In medie, castigurile directorilor executivi din Statele Unite au crescut la peste 14 milioane de dolari.

Cea mai importanta scadere, in 2012, a inregistrat-o Tim cook, CEO Apple. Dupa ce, in 2011, acesta a castigat 377,9 milioane de dolari, fiind pe prima pozitie, anul trecut compania i-a platit doar 4,2 milioane de dolari in bani cash, neintrand in top 100.

In corporatiile unde profitul a scazut, si salariul directorilor executiv s-a diminuat. Astfel, la Ford, Alan Mulally a pierdut 29 la suta din venituri, in timp ce James Gorman, seful Goldman Sachs, a pierdut 20%.

Iata restul directorilor din top 10:

4. Mark Parker, Nike: 35,2 milioane dolari;

5. Philippe Dauman, Viacom: 33,4 milioane dolari;

6. John Donahoe, EBay: 29,7 milioane dolari;

7. Howard Schultz, Starbucks: 28,9 milioane dolari;

8. Stephen Chazen, Occidental Petroleum: 28,5 milioane dolari;

9. Kenneth Chenault, American Express: 28 milioane dolari;

10. Louis Camilleri, Philip Morris International: 24,7 milioane dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#Larry Ellison salariu, #salarii CEO SUA , #oameni afaceri