Cel mai bine platite femei din fruntea companiilor

Sambata, 08 Mai 2010, ora 19:16
1618 citiri
Cel mai bine platite femei din fruntea companiilor

Femeile reprezinta numai 3% dintre directorii executivi care se afla la carma celor mai mari 500 de companii din Statele Unite. In ceea ce priveste salariile castigate de acestea, desi sunt destul de mari, se pare ca barbatii sunt platiti mai bine.

Irene Rosenfeld, sefa grupului Kraft Foods, se afla pe primul loc intr-un top ale celor mai bine platite femei din lume, realizat de revista Forbes. Anul trecut, ea a avut un venit, alcatuit din salariu si bonusuri, de 16,7 milioane de dolari.

Irene Rosenfeld, in varsta de 56 de ani, se afla de patru ani in fruntea grupului Kraft Foods. Din fericire pentru ea, primeste un salariu asemanator cu cel al colegilor ei, barbati, care se afla la carma unor companii cu profil asemanator.

Locul doi este ocupat de prima femeie care conduce un grup important din industria tutunului: Reynolds American. Este vorba despre Susan M. Ivey, in varsta de 51 de ani, care anul trecut a castigat 11,8 milioane de dolari.

Din pacate ea se confrunta cu vanzari scazute si incearca sa consolideze compania. Susan M. Ivey fumeaza de cand era la colegiu si lucreaza in aceasta industrie de 29 de ani.

Carol M. Meyrowitz conduce unul din putinele lanturi de retail care s-au descurcat bine in recesiune si se afla pe locul trei al topului Forbes. Anul trecut ea a avut un venit anual de 11,1 milioane de dolari.

Magazinele T.J. Maxx, Marshalls si Home Marfa, din cadrul companiei sale, au avut anul trecut un profit dublu fata de anul 2009.

Indra K. Nooyi, in varsta de 54 de ani, conduce grupul american PepsiCo iar anul trecut a avut un venit de 10,7 milioane de dolari.

In timpul mandatului ei, Nooyi a impins compania sa adauge produse sanatoase. In luna martie ea s-a angajat sa elimine din scoli, pana in 2012, toate bauturile zaharoase produse de compania sa si ca va reduce sarea din multe produse ale sale.

Pentru Andrea Jung, CEO-ul Avon Products, anul 2009 a fost un an dificil. Profiturile companiei sale au scazut cu 29%, iar veniturile ei s-au diminuat cu 3%. Cu toate astea, Andrea Jung a avut anul trecut un venit de 9,1 milioane de dolari, pozitionandu-se astfel pe locul cinci in topul realizat de Forbes.

Potrivit Forbes, din pacate, majoritatea marilor companii sunt conduse de barbati. Doar 3% din topul celor mai mari 500 de companii americane sunt conduse de femei. Totodata, veniturile acestora sunt mai mici in comparatie cu grupurile conduse de barbati.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#femei platite companii, #cele mai bine platite, #femei conducere companii salariu , #oameni afaceri