Cine sunt cei mai bogati romani

Vineri, 31 Octombrie 2014, ora 12:54

   

Cine sunt cei mai bogati romani
Averea celor mai bogati romani a scazut in ultimul an, pe primul loc in topul miliardarilor aflandu-se omul de afaceri Ioan Niculae. Pe de alta parte, la nivel mondial, numarul persoanelor instarite a crescut foarte mult in perioada crizei.

Valoarea cumulata a averilor miliardarilor din tara noastra a atins un minim istoric anul trecut, potrivit Forbes.

Averea minima a celor care se afla in Top 500 Miliardari este de 5 milioane de euro. Varsta medie a romanilor instariti este de 53 de ani, cel mai tanar are 31 de ani, iar cel mai in varsta are 83 de ani, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Pe primul loc in clasament, la fel ca in editia precedenta, se afla Ioan Niculae (foto), fondatorul Interagro, cu o avere estimata la 1,1 miliarde de euro.

Locul al doilea este ocupat de Ion Tiriac, a carui avere a fost estimata la 950 de milioane de euro. Fostul jucator de tenis si-a sporit avutia cu 100 de milioane de euro intr-un an.

Podiumul este completat de Frank Timis, cu o avere estimata la 650 de milioane de euro, mai mica cu 200 de milioane de euro comparativ cu editia precedenta. El are afaceri in industria miniera si cea petroliera.

Pe de alta parte, numarul miliardarilor in dolari ai lumii s-a dublat in ultimii cinci ani, de la 793 de miliardari in luna martie 2009 la 1.645 in martie 2014, potrivit unui raport elaborat de organizatia caritabila Oxfam, arata CNBC.

Mai mult, averea celor mai bogati 85 de oameni ai lumii a crescut cu 668 de milioane de dolari pe zi in ultimul an, adica echivalentul a jumatate de milion de dolari pe minut.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 10463 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
dac67
rank 5
Top escroci îmbogățiți pe spatele poporului
prin hoții,speculă,fraude,camătă,dobandă,
vanzarea fabricilor la fier vechi,tăierea pădurilor
speculatii bursiere,etc
Tov.Ispas
rank 5
Top 500 banditi
Ce-au facut astia la viata lor, ce-au produs ei? Au inventat ei roata, focul, becul electric? Niste speculanti ordinari, lumea nu-i vrea, ca dovada cati citesc articolul asta?
fastuser
rank 2
Titlu gresit!
Trebuia sa sune cam asa: Cine sunt cei mai hoti romani?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor