Copos si-a inceput afacerile cu diurna dintr-o deplasare in Coreea de Nord

Marti, 30 Noiembrie 2010, ora 21:52
5166 citiri
Copos si-a inceput afacerile cu diurna dintr-o deplasare in Coreea de Nord

George Copos si-a inceput afacerile cu diurna primita in urma unei deplasari in Coreea de Nord, in decembrie 1989. El a participat atunci la Festivalul Mondial al Tineretului, alaturi de Adrian Nastase, Adrian Severin si Mugur Isarescu.

"Avusesem doar 1.500 de dolari din ultima deplasare pe care am facut-o in 1989, in luna noiembrie, cu Adrian Nastase, cu Mugur Isarescu, cu Adrian Severin la Festivalul Mondial al Tineretului si Studentilor de la Phenian.

Reprezentam o federatie studenteasca si aveam diurna in dolari. Eram cel mai puternic acolo, aveam masina la dispozitie... A fost o chestie foarte interesanta", a povestit Copos la o conferinta de aniversare a 20 de ani de businness, informeaza Mediafax.

Pentru ca nu a vrut sa ramana functionar de stat, Copos a mai facut un credit de 25.000 de dolari la BCR, pentru care a garantat cu masina, casa si aparatura electrocasnica. Astfel, a reusit sa deschida prima cofetarie in anul 1990, din care ulterior s-a dezvoltat holdingul Ana.

In 1991 a cumparat un spatiu pe Calea Dorobantilor, unde a deschis un magazin de electrocasnice, devenind in scurt timp distribuitorul exclusiv al Samsung in Romania. Omul de afaceri sustine ca in 1996 avea in banci 30-40 de milioane de dolari, pe care a decis sa-i investeasca. Astfel, a cumparat fabrica Ana Imep.

"Am cumparat trei hoteluri in Brasov, dar n-a fost o decizie buna, pentru ca n-am luat niciun dividend pana acum, desi am investit in ele circa 25 de milioane de euro. Au venit apoi canadienii, americanii, am cumparat 9,6% din Mobifon, dar apoi, prin marire de capital social, am vandut o parte si aici a fost o mare greseala. Daca ramaneam acum cu 9,6% stateam undeva in Maldive cu totii si nu trebuia sa facem nimic. Nu faceam nici prajituri, nici transport pe cablu, nici industrie hoteliera, si era frumos", a povestit Copos.

Printre erorile pe care le regreta se numara prezenta in Senat, in perioada 2004-2008 si Guvern, intre 2004 si 2006.

Citeste si:
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Președintele Klaus Iohannis a ajuns la un minim istoric al încrederii în rândul românilor, arată un sondaj publicat luni, 25 octombrie, de către Laboratorul pentru Analiza Războiului...
Elena Udrea nu s-a vaccinat anti-COVID. Avocatul ei susține că a sfătuit-o să nu intre în sala de judecată
Elena Udrea nu s-a vaccinat anti-COVID. Avocatul ei susține că a sfătuit-o să nu intre în sala de judecată
Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a spus luni, 25 octombrie, la Curtea de Apel București, unde se judecă unul din termenele dosarului Hidroelectrica, în care este acuzată de luare de...
Sursa: Ziare.com