Cum au atins succesul Bill Gates, Elon Musk si omul de afaceri roman Liviu Tudor

Advertorial
Marti, 28 Noiembrie 2017, ora 14:26
38388 citiri
Cum au atins succesul Bill Gates, Elon Musk si omul de afaceri roman Liviu Tudor

Exista nenumarate povesti despre oameni de succes si modul in care au reusit sa ajunga unde si-au propus, sau chiar mai sus. Desi nimeni nu are o reteta exacta a succesului, anumite caracteristici le putem regasi la majoritatea dintre ei, indiferent de origine sau de cultura din care provin.

Istoria consemneaza din cele mai vechi timpuri fapte despre oameni care au reusit sa ajunga pe culmile succesului, fiind cunoscuti intregii lumi pentru reusitele lor.

Astazi, in topul numelor cunoscute la nivel mondial ii intalnim pe Bill Gates sau Elon Musk, dar fiecare tara sau zona de pe glob are reprezentantii ei.

Una dintre persoanele care s-a remarcat in mediul de afaceri din Romania este Liviu Tudor. Iar caracteristica esentiala pe care acestia o au in comun este legata de disciplina in organizarea si respectarea programului de lucru.

Pasiune si implicare

Fiecare poveste este diferita, iar cea a lui Bill Gates este in principal despre pasiune si perseverenta. Co-fondatorul Microsoft a fost fascinat inca de mic de computere si a ales sa-si urmeze pasiunea cu dedicare.

Una dintre convingerile sale este aceea ca e nevoie de multa munca pentru a reusi. A inteles ca pentru a atinge succesul nu este suficient sa ai o idee buna, ci trebuie sa muncesti neincetat pentru a o dezvolta si pune in aplicare.

Pentru ani de zile, Bill Gates a lucrat in garajul sau, invatand noi lucruri despre codare, programare si computere in general. Nici dupa ce compania pe care a fondat-o a devenit un nume cunoscut in acest domeniu, el nu a renuntat la obiceiul de a lucra pana tarziu, cu multa implicare.

El afirma ca unul dintre cele mai importante lucruri pentru a reusi in viata este increderea in sine si depasirea obstacolelor. "Cred ca este foarte important sa actionezi cu o anumita incredere de sine, stiind ca ai alaturi oameni care tin la tine si la care tii la randul tau (...) Acest lucru iti deschide posibilitatea de a incerca lucruri noi, de a esua, pentru ca nu vei reusi in tot ceea ce iti propui."

In ultimii ani Bill Gates a ales sa se implice tot mai mult in realizarea de acte caritabile. Numele sau se afla de un sfert de secol in topul listelor celor mai bogati oameni din Statele Unite ale Americii.

In plina ascensiune a carierei

Elon Musk s-a nascut in Pretoria, Africa de Sud, si este cunoscut ca fondator al companiilor Tesla Motors si SpaceX.

Numele sau a fost pe prima pagina a ziarelor pentru multa vreme, dupa ce SpaceX a lansat o racheta ce a trimis primul vehicul comercial pe Statia Spatiala Internationala.

De asemenea, compania a creat prima racheta orbitala reutilizabila din lume si a reusit sa reduca la o treime costurile unei lansari in spatiu.

Elon Musk mai este renumit si pentru inventarea sistemului de plata PayPal, folosit pe scara larga in intreaga lume.

Dar planurile sale sunt departe de a se incheia aici, iar pe lista sa se regasesc proiecte precum un sistem de transport revolutionar si noi modalitati de a folosi energia in mod inteligent.

Pentru a reusi in ceea ce isi propune, renumitul antreprenor lucreaza uneori pana la 100 de ore pe saptamana, majoritatea timpului fiind dedicat activitatilor de inginerie si design. Aparent, munca este o constanta in viata sa, chiar si atunci cand petrece timp alaturi de cei dragi.

"Am descoperit ca pot sa fiu cu ei (n.red. copiii sai) si in acelasi timp sa-mi verific emailul. Pot sa fiu cu ei si sa lucrez in acelasi timp...daca nu as face acest lucru, nu as reusi sa-mi fac treaba", a spus el cu cativa ani in urma.

O poveste autohtona

Una dintre persoanele care s-au remarcat in afaceri, in Romania, este Liviu Tudor. Presedinte si fondator al Patronatului Proprietarilor de Cladiri din Romania (RABO), are peste doua decenii de experienta in afaceri si mai mult de 15 ani de experienta in domeniul imobiliar.

Ocupa functia de presedinte al Genesis Property si este unul dintre cei mai mari detinatori de cladiri de birouri din tara. Compania sa mai detine un campus studentesc si un complex ce ofera posibilitati de cazare.

Pentu a ajunge in acest punct al carierei sale, omul de afaceri a facut fata multor provocari, dar a avut si multe reusite. A investit multa munca in tot ceea ce a facut, acest obicei devenind un mod de viata.

"Intotdeauna am muncit mult, ca elev, ca student - dar nu din obligatie - pur si simplu, munca intensa este un fel de a fi. Antreprenorii nu lucreaza pentru ca vor sa faca bani, ci pentru ca este un fel de a trai. Munca intensa si interesanta - asta este anteprenoriatul", a afirmat Liviu Tudor intr-un interviu.

Fiecare poveste este unica in felul ei, dar, in acelasi timp, povestile de succes se aseamana din mai multe puncte de vedere. Cuvintele care par sa se repete sunt pasiunea, devotamentul, increderea si munca necontenita.

Sursa foto: Shutterstock

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#manageri succes, #Liviu Tudor RABO , #oameni afaceri