Cum fac bani cele mai bogate femei din Romania?

Miercuri, 19 Octombrie 2011, ora 08:01
12207 citiri
Cum fac bani cele mai bogate femei din Romania?
Foto: Arhiva

Femeile din Romania nu se mai multumesc sa traiasca in umbra unui barbat si multe si-au croit propriul drum spre succes si avutie.

Cele mai bogate romance doresc sa nu atraga prea multa atentie, ele preferand sa nu se afle in vizorul presei si nici sa apara pe copertele revistelor. Averea primelor 6 femei clasate in topul intocmit de Forbes Romania depaseste 2 miliarde de euro.

In topul celor mai bogate femei din tara noastra se gasesc unele care au reusit prin forte proprii sa razbata, altele alaturi de familie sau de pe urma unui foarte generos barbat.

1. Carmen Adamescu: 900-950 milioane de euro

Sotia omului de afaceri Dan Grigore Adamescu este presedintele Consiliului de Administratie al Unirea Shopping Center Bucuresti, compania care controleaza magazinul cu acelasi nume de la kilometrul zero al Capitalei si un mall din Brasov.

Familia Adamescu are afaceri in mai multe domenii, de la asigurari, retail, imobiliar, pana la media si turism. Ei mai detin compania de asigurari Astra, cotidianul Romania Libera si Hotelul Intercontinental din Capitala.

2. Veronica Dragan: 650-700 milioane de euro

Vaduva lui Iosif Constantin Dragan, Veronica Dragan, a devenit dupa moartea miliardarului, in 2008, una din cele mai bogate femei din Romania. Cei doi au convietuit timp de 13 ani si s-au casatorit cand ea avea 22 de ani, iar el - 78.

Ea a mostenit de la raposatul sot compania ButanGas, care, in acest an, a avut o cifra de afaceri ce a depasit 300 de milioane de lei. In total, conduce un grup de peste 100 de firme, cu un profit de aproape un miliard de euro.

3. Camelia si Corina Voiculescu: 150-155 milioane de euro

Surorile Voiculescu isi administreaza "din umbra" averea, cele doua fiice ale lui Dan Voiculescu preferand sa aiba un contact minim cu presa. Ele se afla la conducerea uneia din cele mai mari companii media, Antena Group, dar mai detin si alte firme care le-au adus, anul trecut, un profit de 233,3 milioane de euro.

4. Mariuca Talpes: 85-90 milioane de euro

Mariuca si Florin Talpas au pus bazele antivirusului romanesc BitDefender, iar aceasta afacere a familiei le-a asigurat o avere de aproximativ 90 de milioane de euro in ultimul an. Si, pentru ca fac totul impreuna, impart si o pasiune: cea pentru dans.

5. Anca Vlad: 58-60 milioane de euro

Anca Vlad este fondatoarea grupul Fildas, unul din cele mai importante nume din industria de medicamente, care i-a adus 230 de milioane de euro, in 2010, si un profit operational de aproximativ 20 de milioane de euro, in crestere cu circa 85%. In prezent, este considerata una din cele mai de succes femei de afaceri din Romania si un model al reusitei pe cont propriu.

6. Camelia Sucu: 50-55 milioane de euro

Camelia Sucu este proprietarul companiei de mobilier de lux Class Living, iar, mai nou, ea a inceput sa investeasca in agricultura. Averea sa, in acest an, este estimata la 55 de milioane de dolari. Ea a fost casatorita cu Dan Sucu, proprietarul retailerului de mobila MobExpert.

Cum e in America?

Aruncand o privire asupra listei cu cele mai bogate femei din Statele Unite, am descoperit ca, din cei 400 de miliardari, doar 42% sunt femei, iar doar 4 dintre ele au facut avere pe cont propriu.

Oprah Winfrey este un exemplu al succesului dobandit prin munca. Prezentatoarea a castigat, in acest an, 2,7 miliarde de dolari, iar postul TV OWN i-ar putea aduce profituri si mai mari in 2012.

Meg Whitman, tot din Statele Unite, fostul sef de la eBay si posibil viitor partner al HP, este un alt exemplu de femeie care a reusit prin resurse proprii. Averea ei este estimata la 2,7 miliarde de dolari.

Insa femeile cu cele mai mari averi si-au mostenit banii. Christy si Alice Walton au, impreuna, peste 45 de miliarde de dolari, suma obtinuta in special din actiunile pe care le detin la Wal-Mart.

Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România a raportat în a doua parte a anului trecut un preț la energie electrică pentru uz casnic de 19,1 euro la 100 kWh, între ultimele cinci cele mai reduse din UE. Pe de altă parte,...
#femei bogate top Forbes, #femei bogate Romania, #femei bogate , #oameni afaceri