Cum isi antreneaza mintea oamenii de afaceri in perioada de izolare: Alexandru Stanean, CEO TeraPlast

Miercuri, 15 Aprilie 2020, ora 09:21
5559 citiri
Cum isi antreneaza mintea oamenii de afaceri in perioada de izolare: Alexandru Stanean, CEO TeraPlast

Zilele de izolare sunt oportunitati de reinventare, de perfectionare sau, pur si simplu, de invatare. Oamenii de afaceri au intuit toate aceste lucruri si au ales sa transforme noile norme de distantare sociala in ce poate fi mai bun pentru fiecare.

Astazi, Alexandru Stanean, CEO TeraPlast, vorbeste pentru Ziare.com despre cum se desfasoara viata atunci cand nu beneficiezi de tratamentul "work from home" si cum face el sa-si coordoneze angajatii folosind tehnologia.

Managerul ne dezvaluie la ce apeleaza pentru a se mentine informat, cat timp petrece citind, dar si faptul ca prefera textele scrise, in detrimentul podcast-urilor si aparitiilor video, atat de "la moda" in aceste momente.

Ce carti cititi in aceasta perioada?

In aceasta perioada este foarte important sa fim bine informati. Avand in vedere viteza cu care apar noutatile, m-am orientat spre articole ale publicatiilor mari.

Cat timp alocati lecturilor?

Petrec minim 2 ore pe zi citind.

Cum va imbunatatiti aptitudinile de lider in aceste momente?

Leadership-ul pentru mine inseamna sa fii unde sunt oamenii pe care ii conduci. Noi nu ne-am oprit activitatea, deci in cazul meu asta inseamna sa fiu la serviciu in parcul industrial.

Desi suntem multi colegi prezenti la birouri, nu ne expunem riscurilor si folosim aplicatii precum Teams si Skype pentru intalniri. Totodata, nu am renuntat la obiceiul de a-i "vizita" din cand in cand pe colegii din fabrici, respectand toate masurile de siguranta necesare.

Ascultati podcasturi sau alte tipuri de materiale?

Prefer sa citesc.

Cum va deconectati?

Seara ma uit pe Netflix ca sa ma deconectez de la problemele curente.

Cum isi antreneaza mintea oamenii de afaceri in perioada de izolare: Cartile pe care le citeste Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Investments

Zilele trecute aflam de la Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Investment, despre modul in care isi petrece timpul in izolare si ce face el pentru a-si antrena mintea si aptitudinile de lider, in continuare.

Daca vrei sa afli mai multe despre alegerile sale, poti citi intreg materialul aici.

Articolele fac parte dintr-o initiativa Ziare.com de a gasi oameni care ne inspira si ne arata ce fac ei pentru a deveni mai buni in astfel de momente. Tu ce alegi sa faci pentru tine, in perioada de izolare?

Citeste si:
Se împart funcții în PNL. Pentru ce poziții candidează Lucian Bode și Virgil Popescu
Se împart funcții în PNL. Pentru ce poziții candidează Lucian Bode și Virgil Popescu
Conducerea PNL se reuneşte, vineri, într-o nouă şedinţă, la Consiliului Naţional, după Liga Aleşilor Locali de joi. În cadrul şedinţei vor fi aleşi secretarul general al partidului,...
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 26 mai, că cea mai mare greșeală a guvernului a fost ”liberalizarea haotică la energie”. El a lăudat, în schimb, creșterea economică...