Cum isi cheltuie banii miliardarul saudit Al-Waleed bin Talal

Sambata, 20 Iunie 2015, ora 18:23
14567 citiri
Cum isi cheltuie banii miliardarul saudit Al-Waleed bin Talal
Foto: Hepta.ro

Timp de doi ani, unul dintre cei mai bogati oameni ai lumii, printul Al-Waleed bin Talal, din Arabia Saudita, a avut conflicte cu revista Forbes in ceea ce priveste estimarile legate de averea sa.

El a sustinut ca publicatia i-a subestimat avutia cu 9,6 miliarde de dolari.

Insa, in aceasta saptamana, cele doua parti au ajuns la un acord. In prezent, printul se afla pe locul 34 in lista miliardarilor publicata de Forbes (22,6 miliarde de dolari).

Business Insider a facut o scurta incursiune in viata printului, care detine afaceri importante in domeniul imobiliar, dar a si investit in companii din alte domenii, precum Twitter si JD.com.

Cel mai batran miliardar din lume implineste 100 de ani: Viata interesanta a lui Rockefeller

S-a nascut intr-o familie regala. Tatal sau este Printul Talal, iar mama sa e Mona Al Solh. Bunica lui a fost prim-ministru in Liban, iar bunicul sau, Regele Abdulaziz, a creat Arabia Saudita.

Viziunea occidentala asupra afacerilor a obtinut-o in timpul studentiei, la Menlo College din Atherton, California, SUA.

Dupa ce a absolvit, a primit de la tatal sau 30.000 de dolari drept cadou, 300.000 de dolari ca imprumut si o casa. Ulterior, a inceput sa investeasca acesti bani.

In 1991, la varsta de 36 de ani, a decis sa parieze pe firma Citicorp, care i-a adus 800 de milioane de dolari. In 2005, el avea o avere de 10 miliarde de dolari.

Recent, el s-a despartit de a patra sa sotie, Printesa Ameera. Ei au fost casatoriti timp de opt ani.

Al-Waleed bin Talal cunoaste foarte multe personalitati. A participat la nunta Printului William al Marii Britanii cu Kate, a dat mana cu Regina Angliei si Printul Charles. De asemenea, ii cunoaste pe fostul presedinte al Frantei Nicolas Sarkozy, pe Regina Rania a Iordanului, dar si pe fostul premier britanic Tony Blair, printre altii.

Detine bijuterii in valoare de 700 de milioane de dolari.

Secretul succesului sau? Doarme patru ore pe noapte si se uita la postul CNBC.

Printul se mandreste ca femeile reprezinta jumatate dintre angajatii companiei sale, Kingdom Holding Company. Dar exista mai multe nuante ale acestui motto.

De exemplu, Hanadi Zakariya Hindi, pilot, nu a facut niciun zbor cu aeronavele lui Alwaleed, de cand a fost angajata si pana in prezent.

Mai mult, e extrem de putin probabil ca sa i se permita sa se urce vreodata la bordul unui avion de-al printului.

Se pare ca Alwaleed are de gand sa cumpere Hotelul Plaza din New York. Momentan, el detine 25% din actiuni, insa vrea sa il achizitioneze in totalitate.

De asemenea, detine Hotelul Savoy din Londra si are un pachet important de actiuni la Hotelul Four Season.

In prezent, firma lui construieste o cladire impresionanta, iar cand va fi gata, va deveni cel mai mare zgarie-nori din lume. Constructia se va afla langa Marea Rosie si va avea o inaltime de aproape 1.000 de metri, cu 170 de metri mai mult decat cea care detine recordul in acest moment.

A cumparat al treilea cel mai mare iaht din lume, pe care a dat 500 de milioane de dolari.

Are o avere de 700 milioane de dolari, iar compania sa a fost cumparata de Apple - Viata fabuloasa a lui Dr. Dre

Ca multi miliardari, e pasionat de masini de lux. Detine un Rolls Royce Phantom, de 500.000 de dolari, un Mercedes Benz SL 600 incrustat cu diamante (48 de milioane de dolari) si mai multe modele de Lamborghini si Ferrari.

A cumparat si apoi a vandut un avion privat Airbus 300. Acum, el se plimba intr-un Boeing 747.

Casa lui este un palat din Riad, Arabia Saudita, care are nu mai putin de 420 de camere.

De asemenea, detine si o ferma de 120 acri, care are o versiune in miniatura a Marelui Canion din SUA, o mini-gradina zoologica si cinci lacuri artificiale.

De la muncitor in benzinarie la o avere de 6 miliarde de dolari - Din culisele Forever 21

Printul e pasionat de vanatoare. Trofeul care ii e cel mai drag este o zebra pe care a omorat-o impreuna cu fiica sa.

Alwaleed face regulat donatii. El a dat bani pentru cei afectati de inundatiile si de tsunamiul din Oceanul Indian, dar si universitatilor Harvard si Cambridge.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
#avere print arabia saudita, #bani print arabia saudita , #oameni afaceri
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
In completare la viata de nabab, iata cum se cerseste la Dubai :)