Cum mi-a intrat Craciunul in suflet - Rucsandra Hurezeanu: Este extraordinar ca romani din alte parti pastreaza traditiile

Duminica, 25 Decembrie 2011, ora 13:34
5981 citiri
Cum mi-a intrat Craciunul in suflet - Rucsandra Hurezeanu: Este extraordinar ca romani din alte parti pastreaza traditiile
Foto:revistafelicia.ro

Cand auziti de sarbatorile de iarna, la ce va ganditi prima data? La cadouri si carnati de porc, sau la familie, colinde si miros de brad? Ziare.com si-a propus sa afle ce este si ce ar trebui sa fie, de fapt, spiritul Craciunului.

Rucsandra Hurezeanu, managerul companiei Ivatherm, crede ca sarbatoarea Craciunului inseamna a imbina traditiile romanesti cu tendinta generala de uniformizare, de globalizare chiar si a sarbatorilor.

"Nu cred ca exista sarbatori din an mai bogate in traditii decat cele de iarna, iar pastrarea lor mi se pare esentiala pentru identitatea noastra. Mi se pare extraordinar sa vad romani care traiesc in alte parti de lume cu cata bucurie pastreaza traditiile stramosesti in familiile lor, chiar si in familiile mixte. Spiritul romanesc este inca puternic, oriunde s-ar afla", afirma doamna Hurezeanu.

Sotia jurnalistului Emil Hurezeanu marturiseste ca se bucura copilareste si se lasa cuprinsa de toata agitatia starnita de pregatirile pe care le face.

"Pe masura ce copiii cresc ma incearca, in plus, o nostalgie pentru anii care trec", a mentionat aceasta.

Rucsandra Hurezeanu este de parere ca cel mai bine este sa incercam sa oferim copiilor adevarata valoare a traditiilor romanesti prin felul cum le facem simtita prezenta in casele si vietile noastre, in contextul in care e foarte greu sa facem o selectie a informatiilor pe care copiii le primesc pe diferite canale.

"Oricum am sarbatori Craciunul, cred ca cel mai important este sa putem transmite copiilor nostri mesajul sau, acela de generozitate intre oameni, de bucurie si speranta. La noi acasa, Sarbatorile de Craciun sunt intotdeauna traditionale, de la meniul pregatit, amenajarea casei cu decoratiunile specifice si primirea colindatorilor", adauga Rucsandra Hurezeanu.

Aceasta adauga ca, pentru cumpararea cadourilor, stie cu cateva luni inainte ce va oferi fiecaruia.

"Copiii scriu scrisori pentru Mos Craciun, le scriu si le rescriu cu mult timp inainte. Raspundem din ce in ce mai greu dar si mai amuzati la intrebarile lor de iscoditoare de copii curiosi: 'Mos Craciun are multi bani pentru toate cadourile astea, nu-i asa? Dar pe Mos Nicolae de ce nu-l vedem niciodata? E un spirit? Atunci inseamna ca el n-are bani pentru cadouri? Crezi ca ia liftul sau merge pe scari?'", continua Rucsandra Hurezeanu.

In ceea ce priveste locul ideal pentru sarbatori, familia Hurezeanu prefera casa bunicilor, unde impodobeste impreuna bradul.

"De Craciun, mergem, ca de obicei, la parintii mei, fiind un moment foarte bun sa petrecem cateva zile cu familia reunita. Ne place sa avem de fiecare data aceleasi preparate traditionale, cozonaci, sarmale, preparate din carne de porc si tot ceea ce ar putea intregi atmosfera de sarbatoare romaneasca", arata aceasta.

Rucsandra Hurezeanu se bucura in fiecare an de sosirea colindatorilor, fie ca sunt copii necunoscuti, fie ca sunt copiii prietenilor sai.

"Copiii mei devin, incet-incet, destul de mari incat sa participe si ei la acest tur al colindatorilor. Daca alegem si o vacanta la schi in strainatate, intotdeauna plecam dupa Craciun", a mentionat sefa Ivatherm.

Rucsandra Hurezeanu considera ca generozitatea in sine este cel mai pretios dar, iar cadourile speciale pe care le primeste de la cei apropiati ii fac deosebita placere.

"De obicei primesc mici bijuterii, carti, decoratiuni de Craciun. Imi face mai multa placere sa daruiesc. Copiii mei asteapta cu atata nerabdare sosirea lui Mos Craciun, iar bucuria lor la vederea darurilor este, probabil, cel mai pretios cadou pentru mine", a spus doamna Hurezeanu.

Pentru 2012, Rucsandra Hurezeanu doreste ca firma sa, Ivatherm, sa creasca in continuare si sa-si consolideze pozitia pe piata, impreuna cu lansarea de produse cosmetice noi inovante si eficiente.

"Pentru familia mea, imi doresc sa avem aceeasi armonie si dragoste pe care le impartasim cu totii, sa ramanem aproape, sa fim sanatosi, sa ne vedem copiii crescand mari si devenind oameni adevarati, in fata provocarilor si incercarilor vietii", conchide doamna Hurezeanu.

Doamna Hurezeanu are un mesaj si pentru cititorii Ziare.com:

"Va doresc tuturor Craciun fericit si un an nou cu impliniri si bucurie!"

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Rucsandra Hurezeanu Ivatherm, #sarbatori Craciun Rucsandra Hurezeanu, #familie copii Rucsandra Hurezeanu , #oameni afaceri