Dezvaluiri facute de un ONG: Agentul imobiliar al apropiatilor lui Putin, contracte de 88 de milioane de dolari

Vineri, 01 Aprilie 2016, ora 19:35
3486 citiri
Dezvaluiri facute de un ONG: Agentul imobiliar al apropiatilor lui Putin, contracte de 88 de milioane de dolari
Foto: Kremlin.ru/Arhiva

Grigorii Baevski, un om de afaceri obscur din Sankt Petersburg, a devenit agentul imobiliar personal al familiei si apropiatilor lui Vladimir Putin, ceea ce i-a adus contracte de 88 de milioane de dolari cu statul rus, in ultimii ani, arata o investigatie a ONG-ului Organized Crime and Corruption Reporting Project.

Printre clientii de seama ai lui Baevschi s-ar afla Ekaterina Tihonova, presupusa fiica a lui Putin, rude ale Alinei Kabaeva, despre care presa a scris ca este iubita si apoi sotia liderului de la Kremlin, dar si Alisa Harceva, o tanara despre care s-a speculat ca ar fi amanta presedintelui rus, transmite News.ro.

Ce patesti daca te iei de fiica lui Putin: Amenda, hackeri si poate fi si mai rau

Baevschi este un partener de afaceri al lui Arkadii Rotenberg, unul dintre apropiatii lui Vladimir Putin, care ii este adesea partener de judo.

Afacerile se fac in familie

Potrivit investigatiei, Ekaterina Tihonova, o tanara despre care Reuters sustine ca este fiica lui Putin, si-a declarat ca adresa personala, pentru inregistrarea unei fundatii, o garsoniera care ii apartine lui Baevschi. Garsoniera se afla in apropiere de Novo-Ogarevo, unde liderul rus lucreaza si sta de obicei.

Tihonova nu este singura clienta a omului de afaceri care are legaturi cu Putin. Potrivit Biroului de Carte Funciara rus, in 2009, Baevski a transferat un apartament de 228 de metri patrati, intr-un cartier exclusivist din Moscova, catre Leiasan Kabaeva, sora Alinei Kabaeva.

Presa scrie ca Alina Kabaeva, fosta campioana olimpica la gimnastica ritmica, a fost iubita lui Putin ani la rand si ca acesta a fost unul dintre motivele pentru care liderul de la Kremlin a divortat. Cei doi s-ar fi casatorit dupa aceea, iar Kabaeva ar fi nascut un copil. Niciuna dintre aceste informatii nu a fost confirmata oficial, in conditiile in care Vladimir Putin este foarte protector cu apropiatii sai si ii fereste cat poate de ochii presei.

Misterioasele fiice ale lui Vladimir Putin

De asemenea, in 2013, Baevski a transferat un teren si o casa in orasul Uspenskoe, din apropiere de Moscova, catre Anna Zatepilina, bunica de 81 de ani a Kabaevei. Metrul patrat de teren in localitate costa peste 1.000 de dolari. Printre alti locuitori ai oraselului pitoresc se numara oligarhi, inalti oficiali si vedete. Mai mult distanta de la Uspenskoe la Novo-Ogarevo, resedinta oficiala a lui Putin, este de numai cateva zeci de kilometri.

In 2015, Alisa Harceva, in varsta de 23 de ani, a obtinut de la Baevski un apartament intr- o cladire de lux din Moscova. Harceva a ajuns in atentia presei in 2010, cand a pozat ca Miss Aprilie intr-un calendar erotic dedicate zilei de nastere a lui Putin. Purtatorul de cuvant al presedintelui rus, Dmitri Peskov, a admis ulterior ca acestuia i-a placut calendarul.

Averea nestiuta a lui Putin: avioane, palate, iahturi si ceasuri

Doi ani mai tarziu, ea a publicat pe Internet o poza provocatoare cu o pisica si o poza a lui Putin, cu comentariul "Pisicuta pentru Putin". Ea a explicat ca simpaticul animal este un cadou pentru liderul de la Kremlin.

Presa a speculat dupa aceea ca Harceva este amanta presedintelui rus. ONG-ul care a realizat ancheta nu a precizat daca proprietatile au fost facute cadou sau vandute.

Averea oligarhului rus

La mijlocul anilor 2000, Baevski lucra ca director in Directoratul pentru Activitati de Investii (DIA), o companie de stat care monitorizeaza managementul proprietatilor statului.

El si-a dat demisia in 2009, cand s-a lansat in afaceri pe cont propriu. Potrivit OCCRP, companiile omului de afaceri au castigat, in ultimii doi ani, peste sase miliarde de ruble (88 de milioane de dolari) din contracte cu statul.

Cel mai mare dintre acestea, in valoare de 82 de milioane de dolari, a fost acordat in 2013 si avea ca scop pregatirea terenului pentru constructia unei sosele de centura in jurul orasului Sankt Petersburg.

Baevski a investit intr-o lista lunga de proprietati, in valoare de milioane de dolari, la Sankt Petersburg, Moscova, dar si la Ghelendjik, in sudul Rusiei, in apropiere de palatul lui Putin de la Soci.

De asemenea, el a un iaht de 65 de metri lungime, construit in 2011 in Italia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pensiile vor fi virate înainte de Paște. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Pensiile vor fi virate înainte de Paște. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, marți, 23 aprilie, la începutul ședinței de Guvern, să facă demersurile necesare pentru ca toate pensiile să fie...
România, pe ultimele locuri din Europa la achiziționarea cărților online. Cât de mult se cumpără ebook-uri și volume tipărite de pe internet
România, pe ultimele locuri din Europa la achiziționarea cărților online. Cât de mult se cumpără ebook-uri și volume tipărite de pe internet
În 2023, la nivelul Uniunii Europene, 13,4% din rezidenţi au cumpărat online cărţi, reviste sau ziare tipărite şi doar 7,2% din rezidenţii UE au făcut achiziţii online de cărţi...
#contracte agent imobiliar Putin, #bani agent imobiliar Putin, #avere agent imobiliar Putin , #oameni afaceri
Comentarii