Din ce castiga milioane de dolari fostii presedinti americani

Sambata, 21 Mai 2011, ora 21:56
3261 citiri
Din ce castiga milioane de dolari fostii presedinti americani
Foto: Daylife

Fostii presedinti americani sunt la fel de ocupati si dupa ce isi termina mandatul dar, in plus, castiga milioane de dolari din diverse activitati, in principal din sustinerea unor discursuri.

Intr-o singura saptamana din luna mai, George W. Bush a tinut trei discursuri, unul in fata unor directori de fonduri de investitii, altul la un eveniment organizat de o banca elvetiana amendata pentru pastrarea secretelor bancare si un al treilea la un turneu de golf profesionist, relateaza Daily Beast.

Potrivit lui Peter H. Stone, de la Centrul pentru Integritate Publica, Bush jr. incaseaza intre 100.000 - 150.000 de dolari pentru fiecare discurs.

David Sherzer, purtator de cuvant al fostului presedinte, a spus ca, dupa ce Bush a parasit Biroul Oval, a sustinut aproape 140 de discursuri, atat in Statele Unite, cat si in strainatate, in urma carora a castigat aproximativ 15 milioane de dolari.

Si tatal lui Bush, George H.W. Bush, precum si predecesorul sau, Ronald Regan, erau platiti pentru discursuri. Reagan a fost aspru criticat pentru faptul ca a primit 2 milioane dolari pentru a sustine doua cuvantari in Japonia.

Insa Bill Clinton este presedintele care a dus aceasta ocupatie la un nou nivel: intre 2001 si 2009, el a castigat nu mai putin de 65 de milioane de dolari. Doar in 2009, Clinton a fost platit cu 7,5 milioane de dolari, pentru 36 de discursuri.

"Nu am avut niciodata bani pana nu am plecat de la Casa Alba, dar m-am descurcat rezonabil de bine de atunci", a spus Clinton la un forum din Africa de Sud, saptamana trecuta.

In cateva cazuri, Bush si Clinton au aparut impreuna, un caz fiind discursul sustinut la un eveniment organizat de banca UBS, pe 9 mai.

George W. Bush a castigat sume mari si din vanzarea memoriilor sale, "Decision Points", carte care s-a vandut in peste 3 milioane de copii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
#incasari discursuri presedinti americani, #Bill Clinton discurs, #George W Bush discurs , #oameni afaceri
Comentarii
Poza ovidius37
ovidius37
rank 5
Teo, ai uitat un presedinte pe Jimmy Carter !