Fiscul i-ar putea obliga pe miliardarii romani sa depuna "declaratii de bogatie"

Miercuri, 29 Septembrie 2010, ora 21:47

   

Fiscul i-ar putea obliga pe miliardarii romani sa depuna "declaratii de bogatie"
Din 2011, nu numai politicienii vor fi obligati sa depuna, o data pe an, declaratie de avere, ci si romanii bogati a caror avere creste cu cel putin 50 de mii de euro intr-un an.

Conform directorului Directiei de Control din ANAF, Marian Morcoasa, daca dividendele declarate de firma bogatului nu corespund cu declaratia de patrimoniu, atunci averea nedeclarata va fi impozitata cu 16%.

"Tot prin aceste modificari legislative este prevazuta competenta organelor fiscale de a exercita inspectia fiscala pentru o anumita perioada, asupra persoanelor fizice la care se constata o crestere de patrimoniu, nejustificata prin veniturile declarate la organele fiscale competente", a declarat Marian Morcoasa, pentru Gandul.

Fiscul are deja o lista cu 200 de patroni cu averi impresionante, ale caror companii au declarat pierderi ani la rand.

Noii inspectori fiscali, care ii vor avea in vizor pe romanii bogati, vor face parte dintr-o structura noua in ANAF, in subordinea Directiei de Mari Contribuabili, si vor fi scoliti, incepand cu luna octombrie, de specialisti din UE care vin la Bucuresti special pentru asta, a mai declarat directorul ANAF.

Oamenii de afaceri vad aceasta initiativa a Fiscului in mod diferit. Daca omul de afaceri Ovidiu Tender este de parere ca ideea nu este daunatoare, Cristian Burci a declarat ca este de acord cu initiativa Fiscului pentru ca "o declaratie trebuie depusa".

"Nu cred ca exista evaziune atat de mare. Initiativa ar putea fi o chestie de buna ordine", a declarat omul de afaceri.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1876 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
DEKAR
rank 5
Alta bazaconie, comparabila cu aceea referitoare la impozitarea salahorilor!
Trupa de pafaristi a guvernului Boc se razboieste cu "extremele"! Ca pe "mijlocasi" i-a executat deja! O trupa de bocofani, lasa lumea fara bani, apoi toti se plang, incet, ca n-ajung bani la buget!
dianatudor
rank 5
In evaziune fiscala sunt banii profesorilor, medicilor si pensionarilor pe care ii "jelesc" oamenii de "bine"
Averea nedeclarata este averea pentru care nu s-a platit impozit, si inseamna evaziune fiscala. In tarile bogate si capitaliste, evaziunea fiscala este dur pedepsita de la confiscare, pana la minim 50-70%.

In Romania, una din cele mai sarace tari ale UE, averea nedeclarata, probabil in 2011, va fi impozitata cu 16%!
De ce evaziunea fiscala este aspru sanctionata in tarile capitaliste dezvoltate, iar in Romania unde capitalismul are "cas la gura" este tolerata?

Evaziunea fiscala, ruineaza nu numai capitalistii care respecta legislatia, favorizand o mafie economica ci insasi moralitatea si spiritualitatea unei societati.
mosul
rank 2
"de ce e tolerata evaziunea in Romania ?"
legile sint facute si aplicatee de ..evazionisti . vorba lui ada milea nu mai stii care-i politia si care-s hotii.
valencia
rank 1
e adevarat ca banii n-aduc fericirea,ci numarul lor!
adica nu conteaza cum i-ai facut,conteaza cu cat cotizezi la buget!liber la haiducie,pe invers!
romanianwars
rank 1
imi place statul
in timp va deveni % big brother. Intai au zis ca va fi numa la politicieni, apoi la toti bugetarii, apoi la bogati si urmati si restul :). Si asa si in alte domenii. Pana ve-ti avea o lesa la gat.
Grasul
rank 5
Dar de ce v-a venit ideea asta atat de tarziu? Sau voi nu traiti in tara asta si nu aveti habar de evaziune fiscala? Daca nu ati avut curajul sa aplicati astfel de masuri inseamna ca e un progres. Daca nu ati aplicat pentru ca nu ati stiut plecati acasa!
.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor