Fondatorul Zara a fost cel mai bogat om din lume doar 2 zile

Sambata, 10 Septembrie 2016, ora 22:31
13715 citiri
Fondatorul Zara a fost cel mai bogat om din lume doar 2 zile
Foto: Twitter/@_AmancioOrtega

Spaniolul Amancio Ortega, fondatorul Zara, l-a depasit, miercuri, pe cofondatorul Microsoft Bill Gates in topul celor mai bogati oameni din lume, insa lupta pentru titlu este extrem de stransa.

Actiunile companiei de retail Inditex ce apartine lui Ortega au crescut cu 2,5%, ceea ce a facut ca averea acestuia sa se ridice cu 1,7 miliarde de dolari intr-o singura zi si sa ajunga la 79,5 miliarde de dolari.

Bill Gates nu mai este cel mai bogat om din lume. Vezi cine i-a luat locul

Insa, pana vineri dimineata, actiunile Inditex au scazut cu 2,8%, iar Ortega a coborat de pe podium pe treapta secunda. Gates era din nou cel mai bogat om de pe Pamant, titlu pe care l-a detinut timp de 17 dintre ultimii 22 de ani, arata Forbes.

45 de minute mai tarziu, Ortega se afla din nou in frunte. Apoi, dupa doar zece minute, Gates era din nou cel mai bogat om din lume.

Averile lui Bill Gates si Amancio Ortega vor continua sa fluctueze pe masura ce actiunile companiilor lor vor face acelasi lucru.

Inditex este compania-mama a Zara, Massimo Dutti, Pull&Bear si a altor marci aflate in proprietatea lui Ortega. Fostul vanzator care a deschis primul magazin Zara in 1975 incaseaza din actiunile la Inditex dividende masive, in valoare de aproape 900 de milioane de dolari pe an, inainte de plata taxelor.

El si-a folosit banii pentru a construi un portofoliu imobiliar care include proprietati in Londra, New York, Berlin si Madrid.

Gates are investitii de circa 67 de miliarde de dolari inafara Microsoft.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#fondator Zaza cel mai bogat , #oameni afaceri