Ziare.com

Frank Timis este cel mai bogat roman (Video)

Vineri, 26 Octombrie 2012, ora 10:42

   

Frank Timis este cel mai bogat roman (Video)
Pentru al doilea an consecutiv, Frank Timis este cel mai bogat roman, iar averea sa este in crestere fata de 2011.

Potrivit topului realizat de Capital, el detine o avere estimata la 1,7 - 1,75 miliarde de euro.

Principalele afaceri ale lui Timis sunt in industria extractiei petroliere, in ultimele luni romanul realizand cateva tranzactii destul de importante.

Compania African Minerals a primit o finantare de 1,5 miliarde de dolari de la chinezii de la Shandong Iron & Steel Group, pentru un proiect de exploatare a fierului in Sierra Leone.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Frank Timis va primi 1,5 miliarde de dolari de la chinezi

De asemenea, Timis se afla in discutii cu alte doua firme chineze, care sunt interesate sa cumpere 10% din actiunile African Petroleum, la care omul de afaceri roman este actionar majoritar.

Averile celor mai bogati romani, in scadere

Averile insumate ale celor mai bogati 300 de oameni de afaceri din clasament se situeaza in jurul valorii de 26,5 miliarde de euro, in scadere cu 3 miliarde de euro fata de editia din 2011.

Ponderea averilor din Top 300 in produsul intern brut al Romaniei s-a redus pana la 19,4%, de la 23,6%, cat a fost in 2011.

Regiunea cu cei mai multi miliardari este Bucuresti - Ilfov, unde se afla 110 romani bogati, ce au o avere cumulata de 12 miliarde de euro.

Pe locul doi se afla judetul Constanta (cu 23 persoane si o valoare cumulata a averilor de peste 1,9 miliarde de euro), urmat de judetul Cluj (20 persoane si averi insumate de 700 de milioane de euro).

Dan Diaconescu si Gigi Netoiu sunt cele mai notabile iesiri din acest clasament.

In acest an, pragul de intrare in top a coborat la 15 milioane de euro, cu un milion mai putin fata de editia anterioara.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7202 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

top 300 MARI HOTI din Romanistan!!! e mai corect...

nici unul nu a facut nici o inventie...

absolut toti au furat... de unde? ... de la noi din buzunar!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor