Greselile care pot ruina o afacere - cum le poti evita

Duminica, 25 August 2013, ora 18:32
3210 citiri
Greselile care pot ruina o afacere - cum le poti evita

O greseala se poate transforma intr-o lectie valoroasa, atat timp cat cineva este dispus sa invete din ea.

Antreprenorul Andy Yates, care detine firma britanica Huddlebuy, a realizat o lista cu cele mai frecvente greseli facute de oamenii de afaceri si prezinta solutii pentru evitarea acestora, noteaza Daily Mail.

Se grabesc sa angajeze

De cele mai multe ori, in afaceri nu ideea conteaza, ci modul in care este pusa in practica. Iar aceasta nu poate fi realizata cu adevarat bine fara o echipa foarte buna.

O reteta de succes pentru angajarea oamenilor potriviti include ingrediente precum: o calificare puternica, calitati de lider, pasiune, initiativa, dedicare, relatii potrivite si experienta.

Dar, de multe ori, antreprenorii angajeaza prima persoana pe care o gasesc sau se bazeaza pe instinct de la primul interviu. Rezultatul este de cele mai multe ori o pastila amara mai degraba decat o reteta de succes.

Solutii

Aloca-ti intotdeauna timp pentru angajarile pentru posturi cheie. Organizeaza interviuri in medii diferite si cu oameni diferiti pentru o anumita perioada de timp. Nu ignora recomandarile.

Angajeaza oameni care sa fie mai buni decat tine si colegii tai in domeniul lor de activitate. Daca nu esti sigur 100% de o persoana, nu o angaja. Ideal este sa existe si o perioada de proba in care viitorul angajat sa-si demonstreze abilitatile.

Se concentreaza exclusiv asupra produsului, si nu asupra afacerii

Multe companii sunt atat de obsedate de produsul lor incat nu vor decide sa il vanda pana cand nu va fi perfect. Problema este, in ochii lor, ca nu este niciodata perfect. De fapt, niciun produs nu este vreodata. Cu cat dureaza mai mult lansarea acestuia, cu atat este mai posibil ca un concurent mai agil si mai rapid sa fure premiul cel mare.

Solutii

Identifica ce vor cu adevarat clientii, ce sunt dispusi sa cumpere si apoi vinde-le acel produs. Orice produs poate fi imbunatatit in timp. Identifica o baza ideala de clienti si cum vei ajunge la ei.

Concentreaza-te asupra modului in care produsul tau ajuta clientii.

Se bazeaza pe instinct

Instinctul in afaceri are un rol important, in special atunci cand e sustinut de experienta. Insa liderii in afaceri nu pot actiona doar pe baza instinctului fara sa isi asume riscuri. Alte greseli constau in mentinerea unor idei preconcepute si lipsa vointei de a-si schimba opinia in fata unor noi argumente.

Solutii

Masoara si monitorizeaza ce faci si fii pregatit sa te razgandesti daca instictul tau se dovedeste ca a fost gresit. Inainte de a investi timp si bani intr-o anumit domeniu sau produs, investeste timp in testare, consulta experti care iti pot valida sau nu ideea.

Renunta rapid daca produsul si proiectul nu functioneaza - nu lasa sa iti afecteze afacerea.

Abordarea dezorganizata

Inovatia este incitanta, insa este usor sa pierzi contactul cu realitatea si sa iti pierzi concentrarea.

Solutii

Cele mai bune afaceri dispun de o strategie clara. Ideile noi sunt grozave si trebuie incurajate, atat timp cat nu este pierduta viziunea pe termen scurt atunci cand privesti in viitor. Nu uita de elementele de baza ale afacerii tale si de clientii tai.

La sfarsitul zilei trebuie sa se ajunga la un echilibru intre activitatea de zi cu zile si crearea unor noi oportunitati, care sa fie testate si evaluate corespunzator.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#greseli afaceri, #sfaturi afaceri, #succes afaceri , #oameni afaceri