Ziare.com

Ioan Niculae cere ajutorul Ministerului Economiei pentru a prelua Doljchim

Luni, 11 Aprilie 2011, ora 20:37

   

Ioan Niculae cere ajutorul Ministerului Economiei pentru a prelua Doljchim
Societatea InterAgro SA, controlata de omul de afaceri Ioan Niculae, anunta printr-un comunicat ca a inaintat producatorului de titei si gaze OMV Petrom o oferta pentru a prelua combinatul chimic Doljchim, in prezent inchis, si ca a solicitat ajutorul Ministerului Economiei in acest sens.

"Cu mult timp in urma, am facut o oferta ferma de cumparare a activelor acestui combinat chimic cu scopul de a-l repune in functiune. Ne-am adresat si Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si Fondului Proprietatea crezand ca, impreuna, cei doi actionari vor avea o influenta in luarea deciziei de catre AGA Petrom SA", potrivit unui comunicat emis, luni, de InterAgro SA.

Reprezentantii societatii mai spun ca "orice alta decizie (relocare, taierea ca fier vechi, oprirea pe o perioada nedeterminata), in afara celei de vanzare in vederea punerii in functiune, este neeconomica si antisociala".

In scrisoarea adresata Ministerului Economiei, care detine 20,63% din actiunile OMV Petrom, cei de la InterAgro afirma ca, de la oprirea combinatului Doljchim s-au adresat reprezentantilor OMV Petrom, cu o intentie de achizitie a acestui activ, transformata apoi in oferta ferma de cumparare, "pentru modernizarea si repunerea in functiune a instalatiilor de productie, in schimbul uni pret convenabil".

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

"In aceasta perioada de criza ne-am asumat toate obligatiile referitoare la preluarea personalului, investitii in protectia mediului, investitii in modernizare si siguranta instalatiilor si altele prezentate in documente inaintate conducerii OMV Petrom, documente pe care, potrivit Legii 297/2004 privind piata de capital, le puteti solicita in cadrul obligatiilor de informare a actionarilor unei societati detinute public in care sunt prezentate toate detaliile ofertei nostre de cumparare", se arata in adresa.

In opinia reprezentantilor InterAgro, veniturile realizate prin relocarea si/sau taierea si vanzarea ca fier vechi a instalatiilor de la Doljchim ar fi cu mult mai mici decat pretul de cumparare oferit de InterAgro SA.

"De asemenea, cheltuielile pe care le suporta Petrom cu personalul de la oprirea productiei pana in 2013, cheltuieli pentru 'conservarea' unor instalatii, taxele si impozitele reduc profitul cuvenit actionarilor. Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri trebuie sa ia in calcul si costurile enorme cu protectia mediului, care acum si in viitor, vor fi suportate din bugetul de stat, precum si problemele sociale create prin disponibilizarea personalului", se mai arata in adresa citata.

Altfel, Marin Mirea, consilier in cadrul companiei InterAgro, declara in urma cu un an ca au existat "tatonari" intre reprezentantii InterAgro si OMV Petrom pentru preluarea combinatului chimic Doljchim, dar ca inca nu s-a decis nimic.

Compania OMV Petrom a anuntat in decembrie 2009 ca va renunta la partea de chimie si petrochimie, pana la sfarsitul lui 2010, iar toate capacitatile de la Doljchim vor fi operate doar atunci cand va fi nevoie, in functie de necesitati. Astfel, circa 1.000 de angajati ai combinatului Doljchim urmau sa fie disponibilizati.

Petrom a achizitionat Combinatul Doljchim Craiova in anul 1999, acesta devenind o sucursala Petrom.

Ioan Niculae detine combinatele chimice Viromet VIctoria, Amurco Bacau, Nitroporos Fagaras, Chemgas Slobozia, Donau Chem Turnu Magurele si Azochim Savinesti, fiind este cel mai important jucator de pe piata de ingrasaminte din Romania.

Sursa: rNews

Articol citit de 1926 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Individul acesta e invatat sa ia ca de la stat, pe mai nimica!

O lichea militianista, gen Dinel, poate mai bandit ca el!
Dupa fuga infractorului "Nutzu", trebuie sa-i vina randul si acestui Ioan Nicolae, sa explice cum a facut miliardul cu care este inscris in topurile marilor invartiti postrevolutionari!

 

o,.

dat-o pe "cruda" la produs.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor