Lakshmi Mittal ramane cel mai bogat om din Marea Britanie

Duminica, 25 Aprilie 2010, ora 12:24
2885 citiri
Lakshmi Mittal ramane cel mai bogat om din Marea Britanie
Foto: Arhiva

Magnatul indian al otelului stabilit la Londra, Lakshmi Mittal, conduce din nou in topul celor mai bogati oameni din Marea Britanie, cu o avere personala estimata la 22,45 miliarde de lire sterline, conform publicatiei anuale Sunday Times Rich List.

Averea colectiva a celor mai bogati 1.000 de oameni din Marea Britanie a crescut cu 30%, datorita ameliorarii conditiilor economice din ultimele 12 luni, precizeaza autorii topului.

Anul trecut, cei mai bogati oameni din Marea Britanie si-au vazut averile grav afectate de criza, pierzand in total 155 de miliarde de lire sterline (240 miliarde de dolari), in timp ce numarul miliardarilor a scazut de la 75 la 43.

Anul acesta numarul miliardarilor a crescut la 53, valoarea cumulata a averilor fiind de 333,5 miliarde de lire sterline, cu 77 miliarde mai mult decat anul trecut si cea mai ridicata din istoria de 22 de ani a topului.

Magnatul otelului Lakshmi Mittal, presedintele companiei Arcelor Mittal, a ramas pe primul loc in topul celor mai bogati britanici, cu o avere mai mult decat dubla fata de anul trecut, de 22,45 miliarde de lire sterline, fata de 10,8 miliarde anul trecut.

Rusul Roman Abramovici, proprietarul clubului de fotbal Chelsea, a ramas al doilea in top, cu o avere de 7,4 miliarde de lire sterline.

Cel mai bogat miliardar nascut in Marea Britanie, Ducele de Westminster, si-a pastrat si el a treia pozitie in top, averea sa crescand cu 4%, pana la 6,75 miliarde de lire sterline.

Indianul Anil Agarwal, presedintele grupului minier Vedanta Resources Plc, este cea mai spectaculoasa urcare din top, de pe locul 60 pe 10, averea sa crescand de aproape sase ori, la 4,1 miliarde de lire sterline.

Topul anul al Sunday Times este bazat pe evaluarea bunurilor identificabile, precum proprietati imobiliare, obiecte de arta, cote sociale in companii listate public, dar nu ia in calcul conturile bancare, mentioneaza Reuters.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#Lakshmi Mittal, #Lakshmi Mittal avere, #bogati Marea Britanie , #oameni afaceri