Miliardarul ucrainean care detine cheia catre sanctionarea dura a Rusiei

Luni, 24 Martie 2014, ora 17:48
7119 citiri
Miliardarul ucrainean care detine cheia catre sanctionarea dura a Rusiei
Foto: Arhiva

Un miliardar ucrainean arestat la Viena, care si-a sporit averea jucand rolul de intermediar intre Ucraina si Rusia in ceea ce priveste comertul cu gaze naturale, poate detine cheia catre sanctionarea mai dura a oamenilor din cercul apropiat lui Vladimir Putin, scrie presa americana.

Dmitri Firtas este un oligrah ucrainean care a fost arestat in aceasta luna in capitala Austriei, pentru mita si alte infractiuni. Omul de afaceri era de cativa ani urmarit de FBI, informeaza Bloomberg.

Astfel, el ar putea sa ofere Occidentului informatii pretioase legate de tranzactiile ce implica gigantul rus Gazprom, o companie unde coruptia este in floare, in viziunea celor din Statele Unite, potrivit lui Mikhail Korchemkin, fost analist la Ministerul Gazelor din perioada URSS si fondatorul firmei Malvern din Pennsylvania.

Miliardar ucrainean arestat la Viena: Era anchetat de FBI

Dupa ce Putin a semnat anexarea Crimeii, Senatul american a aprobat o lege "care permite, practic, Statelor Unite sa mearga dupa orice persoana din anturajul lui Putin", a spus Masha Lipman, analist la Carnegie Moscow Center.

"Scopul este sa adancim fracturile din elita ruseasca si sa-l slabim pe Putin atat de tare incat sa cedeze", a mai transmis analistul.

Presedintele american Barack Obama a impus, saptamana trecuta, sanctiunile financiare la 20 de oficiali rusi, miliardari si la o banca, carora le-a fost inghetate activele si le-a fost interzisa acordarea vizelor.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#miliardar ucrainean sanctionare Rusia, #sanctionare Rusia, #sanctiuni Rusia , #oameni afaceri