Numar record de milionari: Unde se afla bogatii lumii

Sambata, 06 Iulie 2013, ora 20:07
7102 citiri
Numar record de milionari: Unde se afla bogatii lumii

Imuni la criza si austeritate, bogatii lumii devin mai bogati, potrivit unui nou raport care masoara averea celor ce detin milioane de dolari sau chiar mai mult.

Un numar record de 12 milioane de persoane din intreaga lume erau milionari anul trecut, Statele Unite cunoscand cea mai mare crestere a numarului rezidentilor foarte bogati, potrivit unui raport anual realizat de consultantii de la Cap Gemini si de Royal Bank of Canada, noteaza The Telegraph.

Conform acestui raport, numarul persoanele cu averi de peste un milion de dolari a crescut cu 9,2% anul trecut, in special datorita redresarii burselor si pietei imobiliare.

Putred de bogat si plictisit? Un nou serviciu pentru tine: cadourile misterioase

Desi mai putin de doua procente din populatia adulta din tarile dezvoltate s-au calificat pentru statutul de milionar in dolari, cei norocosi s-au bucurat de o crestere de 10% a lichiditatilor. Cumulat, averile lor se ridica la 46,2 mii de miliarde de dolari.

De asemenea, autorii raportului estimeaza ca averile acestora vor creste cu 6,5% pe an pana in 2015, la 55,8 mii de miliarde de dolari.

Unde sunt milionarii

America de Nord a depasit regiunea Asia-Pacific in ceea ce priveste numarul milionarilor, cu 3,73 de milioane de persoane din aceasta categorie anul trecut, in crestere cu 11,5% fata de 2011.

Raportat la intreaga populatie a SUA, 1,5% dintre americanii adulti erau milionari anul trecut, in timp ce in Canada ponderea acestora a fost de 1%.

Din lumea bogatilor: Serviciile neobisnuite de care se bucura doar ei

Desi in China numarul milionarilor a crescut cu 14,3% anul trecut, acestia nu au reprezentat decat 0,0006% din totalul populatiei.

In Europa, cea mai mare concentrare de bogati s-a aflat in Elvetia, unde au fost 282.000 de milionari, respectiv 4% din intreaga populatie a tarii.

In schimb, in Germania, doar 1,4% dintre locuitori sunt foarte bogati, in timp ce ponderea milionarilor in Marea Britanie este de 1%.

De ce sunt bogatii mai sanatosi?

Crestere accelerata in Africa si Asia

Un alt studiu, realizat de Boston Consulting Group, estimeaza ca regiuni precum Africa si Asia vor ajunge sa detina in urmatorii cinci ani aproape 70% din cresterea numarului bogatilor la nivel global.

De asemenea, studiul arata ca averile au inceput sa migreze din paradisurile fiscale ca urmare a presiunilor exercitate de autoritati asupra centrelor financiare de acest gen din intreaga lume.

Orasele cu cei mai multi multimilionari

Londra este orasul in care se afla cei mai multi bogati cu averi de peste 30 milioane de dolari, aici locuind 4.296 de multimilionari.

Capitala londoneza se confrunta insa cu o concurenta acerba din partea oraselor asiatice Singapore si Hong Kong, care cunosc cea mai rapida crestere a numarului multimilionarilor.

Conform unui top realizat de compania de cercetare WealthInsight, Tokyo se afla pe locul doi dupa numarul multimilionarilor, cu 3.525 de persoane, orasul fiind urmat de Singapore (3.154), New York (2.929), Hong Kong (2.560), Frankfurt (1.868), Mexico City (1.850), Paris (1.500), Osaka (1.450) si Beijing (1.318), noteaza Market Watch.

Citeste si:
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Petre Daea a fost votat miercuri, 6 iulie, de către membrii PSD pentru portofoliul de ministru al Agriculturii după ce Adrian Chesnoiu a demisionat din funcție ca urmare a unei anchete DNA. Daea...
Liberalii îl izolează tot mai mult pe Nicușor Dan. Condiția nenegociabilă care-i este sugerată pentru a fi candidatul PNL în 2024 SURSE
Liberalii îl izolează tot mai mult pe Nicușor Dan. Condiția nenegociabilă care-i este sugerată pentru a fi candidatul PNL în 2024 SURSE
Liberalii sunt din ce în ce mai nemulțumiți de relația cu primarul Bucureștiului Nicușor Dan. Surse politice susțin, pe de altă parte, că ar există o criză de leadership la nivelul...