Oamenii de afaceri romani, cei mai pesimisti din Europa de Est

Vineri, 25 Septembrie 2009, ora 11:50
1945 citiri
Oamenii de afaceri romani, cei mai pesimisti din Europa de Est
Foto: Actmedia.eu

Pesimismul privind perspectivele financiare ale companiilor din Romania a devenit deja un stil de viata printre afaceristii romani, care dau impresia ca si-au pierdut sperantele intr-o revenire economica, potrivit studiului Deloitte Business Sentiment.

Intrebati care este directia in care se va indrepta economia mondiala in urmatoarele sase luni, 38.5% dintre managerii romani s-au declarat optimisti, se arata in studiu, publicat, vineri, si citat de Actmedia.eu.

Nu acelasi lucru a rezultat cand intrebarea s-a referit strict la Romania: 23,1% sunt foarte pesimisti, in timp ce 15,4% se asteapta la o revenire usoara a economiei.

Doar un procent de 15,4 dintre cei care se afla la carma unor companii importante cred ca perspectivele financiare vor cunoste un trend ascendent, in timp ce aproape de doua ori mai multi afaceristi, 31,1%, cred ca viitorul nu suna deloc bine.

Managerii au dat dovada de acelasi optimism debordant si in ceea ce priveste fondurile europene: aproape 70% dintre respondenti sunt covinsi ca sunt foarte greu de accesat, in special din cauza coruptiei si a birocratiei.

In ciuda crizei si in ciuda previziunilor, care se schimba de la o saptamana la alta, companiile din Romania isi continua strategiile de dezvoltare. Evident, nu fara sa supravegheze indeaproape costurile. Insa chiar si in acest context, oamenii de afaceri cred, in cele din urma, ca economia isi va reveni, si se pregatesc pentru marele eveniment cu servicii si produse noi.

Raportul, publicat vineri, reflecta opiniile oamenilor de afaceri din Romania si din alte cinci tari vecine in legatura ca modul in care se prezinta situatia actuala a companiilor din regiune.

Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
#criza oameni afaceri Romania pesimism, #afaceristi romani pesimisti, #afaceri estimari studiu , #oameni afaceri