Omul de afaceri George Padure, fost mare dezvoltator imobiliar, in faliment

Joi, 14 Aprilie 2011, ora 12:00
5699 citiri
Omul de afaceri George Padure, fost mare dezvoltator imobiliar, in faliment

Omul de afaceri George Padure, fost mare dezvoltator imobiliar, ar putea sa-si piarda casa, ca urmare a executarii silite cerute de Bank of Cyprus. Acesta este dator la institutia bancara suma de 14 milioane de euro, luata in ianuarie 2008 sub forma unui credit de firma omului de afaceri.

Banii urmau sa fie investiti in proiectul rezidential Sigma, estimat, pe atunci, la o valoare de 200 de milioane de euro. Venirea crizei a facut insa ca proiectul sa nu se mai realizeze si cum Sigma Project Development, firma lui George Padure, a dat faliment la sfarsitul anului 2009, institutia creditoare si-a indreptat atentia asupra omului de afaceri in persoana pentru recuperarea prejudiciului.

Padure a solicitat Bank of Cyprus acordarea unei perioade de gratie "in scopul reajustarii proiectului la noile conditii ale pietei". Mai mult, acesta sustine ca Bank of Cyprus i-a propus in 2009 o restructurare a creditului, pentru care societatea Sigma Project Development urma sa emita un Bilet la ordin in alb care sa fie garantat de el, in calitate de persoana fizica.

El a refuzat propunerea bancii, iar institutia creditoare i-a trimis doua notificari succesive prin care era anuntat ca, in masura in care nu va accepta conditiile, va trebui sa plateasca integral suma imprumutata, scrie Puterea.

El a cerut bancii sa-i puna la dispozitie o copie legalizata a Biletului la ordin pentru a constata daca a semnat sau nu in calitate de garant, dar banca a refuzat sa-i dea actul.

Proiectul "Sigma Residence & Gardens", demarat in 2008, urma sa fie finalizat anul acesta si era dezvoltat pe un teren de 33.000 metri patrati, fiind format din 13 blocuri cu inaltimea intre 6 si 17 etaje.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Gigantul auto american Ford recheamă peste 450.000 de vehicule, în Statele Unite, după ce au fost detectate probleme la nivelul bateriei, care pot conduce la pierderea puterii de transmisie și...
#om afaceri George Padure, #faliment George Padure, #faliment Sigma , #oameni afaceri