Oprah Winfrey si J.K. Rowling, printre cele mai bogate femei antreprenor

Marti, 15 Iunie 2010, ora 18:29
2781 citiri
Oprah Winfrey si J.K. Rowling, printre cele mai bogate femei antreprenor
Foto: Forbes

Doar 14 femei din lume au reusit sa stranga averi de un miliard de dolari sau peste, banzandu-se doar pe afacerile pornite chiar de ele.

Printre acestea se numara vedeta de televiziune Oprah Winfrey, scriitoarea J.K. Rowling si republicana Meg Whitman, care va candida pentru functia de guvernator al Californiei, potrivit unui clasament realizat de revista Forbes.

Cea mai bogata dintre femeile care si-au facut singure averea este Wu Yajun, din China, ce detine active in valoare de 3,9 miliarde de dolari, fiind, astfel, a 232-a cea mai bogata persoana din lume.

Wu Yajun este directorul executiv al developerului imobiliar Longfor Properties, companie listata pe bursa din Hong Kong din 2009. Cariera si-a inceput-o ca inginer, la fabrica Qianwei Meter, lucrand apoi, timp de cinci ani, la agentia de presa China Shirong. La putin timp, a inceput afacerile imobiliare in orasul natal, Chongqing, iar, in prezent, are proprietati in zece orase.

Din cele 14 femei, cel putin cinci si-au inceput afacerile impreuna cu sotii sau fratii si, cateodata, ambii. Giuliana Benetton, de exemplu, a inceput afacerea de textile impruna cu fratele sau, iar Rosalia Mera a fost ajutata de sotul ei de la acea data, Amancio Ortega, sa faca rochii si lenjerie in propria casa. In cele din urma, cei doi au divortat, dar Rosalia a pastrat actiuni in producatorul Inditex, cunoscut pentru brandul Zara.

De asemenea, Doris Fisher si sotul sau, Donald (in prezent decedat) au pornit impruna firma Gap, in 1969.

Altele si-au facut averea singure, in aceasta categorie intrand Oprah Winfrey si J.K. Rowling, ambele reusind sa depaseasca momente personale deosebit de grele, devenind bogate in domeniul media si divertisment. Si ambele au inca ani buni inainte, avand in vedere ca prima are 56 de ani, iar cea de-a doua 44.

Parcul de distractii "The Wizarding World of Harry Potter", bazat pe cartile scrise de Rowling, se va deschide pe 18 iunie, iar penultimul film din seria Harry Potter va avea premiera in noiembrie. Intre timp, Oprah Winfrey se pregateste pentru mutarea la propriul canal de televiune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană a anunțat recent că va investiga programul TikTok Lite, suspectând că acesta poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale a utilizatorilor. Programul, care...
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
#Oprah Winfrey, #JK Rowling, #femei afaceri succes, #femei miliardare , #oameni afaceri