Piperea: Miliardarii romani nu vor pleca din tara, fiindca sunt legati de stat

Luni, 09 August 2010, ora 15:46
1602 citiri
Piperea: Miliardarii romani nu vor pleca din tara, fiindca sunt legati de stat
Foto: Financiarul

Oamenii de afaceri cu mari averi nu vor pleca din Romania, fiind foarte mult legati de stat, a declarat avocatul Gheorghe Piperea, specializat in insolventa, societati comerciale si drept bancar.

Pe de alta parte, ultimele masuri luate de Guvern i-ar putea determina pe cei cu averi mai mici sa-si mute afacerile in Bulgaria si Ungaria, prima avand deja o cota unica de 10 la suta, iar a doua urmand sa adopte o cota tot de 10 la suta in 2011, a spus Piperea, intr-un interviu pentru Bloombiz.

"Bulgaria si, mai nou, Ungaria sunt amenintari serioase, desi Romania este o piata mult mai mare. Cred ca ar trebui sa fie redusa la 10% si nu neaparat pentru a reintoarce investitorii straini, ci pentru a opri tendinta celor care au nu averi foarte mari, ci au ceva bani, de a-i investi in Bulgaria sau in Ungaria", a declarat Piperea.

Potrivit spuselor sale, desi ar fi posibila reintoarcerea la o taxa pe valoarea adaugata de 19 la suta, dar nu in urmatorii doi ani, avand in vedere ca este important sa existe o stabilitate. Avocatul da exemplul Ungariei, ce va pastra o TVA de 25 la suta pentru mai mult timp.

"Chiar daca este o masura criminala pentru cei care nu au bani, TVA ar trebui sa ramana 24% macar un an sau doi, pentru a se reechilibra bugetul", a justificat Piperea.

In plus, avocatul crede ca scutirea de la plata impozitului pe profit a firmelor noi nu este o idee buna, avand in vedere ca majoritatea oricum isi ascund profiturile prin pierderi si costuri.

In schimb, cel mai important lucru pentru IMM-uri ar fi stabilitatea si predictibilitatea pe 4 - 5 ani, pentru a putea face planuri de afaceri si contracte.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Gheorghe Piperea averi, #impozitare averi , #oameni afaceri