Povestea lui Ralph Lauren: De la imigrant sarac lipit pamantului la o avere de 7 miliarde de dolari

Sambata, 29 August 2015, ora 11:38
18034 citiri
Povestea lui Ralph Lauren: De la imigrant sarac lipit pamantului la o avere de 7 miliarde de dolari
Foto: Facebook/Ralph Lauren

In 1957, Ralph Lauren a scris in albumul liceului ca vrea sa se imbogateasca. Iar visul i s-a impinit cativa ani mai tarziu. In prezent, omul de afaceri are o avere estimata la 7 miliarde de dolari si un imperiu in domeniul modei.

Insa viata sa nu a fost intotdeauna una imbelsugata, aminteste Business Insider.

Provine dintr-o familie de imigranti evrei, originari din Ucraina. S-a nascut pe 14 octombrie 1939, in Bronx, New York, fiind cel mai mic dintre cei patru copii.

In copilarie ii placea sa mearga la cinematograf pentru a uita de saracie, iar adesea isi inchipuia ca face parte din distributie.

"Se proiecta in scenele in care jucau actori precum Gary Cooper si Cary Grant, iar imaginatia sa bogata l-a facut sa intre in industria modei", a explicat Michael Gross, autorul cartii "Genuine Authentic: The Real Life of Ralph Lauren".

Are o avere uriasa si a pus umarul la dezvoltarea Facebook - Viata fabuloasa a lui Sean Parker

Schimbarea numelui

Ulterior, dupa ce a mai crescut, a decis sa isi schimbe numele din Lifshitz in Lauren, pentru ca acest lucru sa nu mai reprezinte o piedica in calea dezvoltarii sale profesionale si personale.

S-a inrolat in armata pentru scurt timp, iar apoi a ajuns din nou in New York, primul sau loc de munca fiind vanzator la magazinul de haine Brooks Brothers.

Ce i-a marcat tineretea

O experienta revelatoare pentru Ralph Lauren a fost participarea la primul sau meci de polo, care l-a ajutat sa isi modeleze perspectiva si i-a activat spiritul antreprenorial.

"Vedeam lucruri care ni sa pareau a fi uimitoare", isi aminteste Warren Helstein, cel care l-a introdus in lumea acestui sport.

"Argintul, pielea, caii, fetele blonde si inalte, ce purtau palarii mari - practic, inalta societate, de care nu avusesem ocazia pana atunci sa ne lovim", a adaugat acesta.

Experienta l-a determinat pe Ralph Lauren sa inceapa sa dezvolte un brand de haine elegante, care va deveni ulterior Polo Ralph Lauren.

Primul mare risc

"Inarmat" doar cu o diploma de absolvire a liceului si cu cateva cursuri de antreprenoriat la activ, Lauren a decis sa isi asume un risc urias si sa isi infiinteze propria companie.

Urmatorul pas indraznet a fost sa creeze modele de cravata late si colorate, intr-o perioada in care cele inguste si simple erau la moda.

Abordarea indrazneata i-a adus faima, asa ca a dat lovitura: intr-un singur an a vandut cravate in valoare de 500.000 de dolari.

Dar Ralph Lauren nu s-a culcat pe o ureche. De fapt, a privi in viitor e secretul succesului sau. "Desigur ca s-a bucurat de toate acestea, insa a fost nevoit sa continue, deoarece nu a vrut sa fie vorba doar de o chestiune de moment", a explicat protejatul lui Lauren, John Varvatos.

Fost primar in New York, are o avere de peste 37 de miliarde de dolari - Viata fabuloasa a lui Michael Bloomberg

Cum ii vin ideile. Viata luxoasa

In ceea ce priveste ideile de design, Lauren merge dupa un singur principiu: simplitatea. El imagineaza haine pe care ar vrea sa le poarte.

In 1997, el a decis sa listeze compania la bursa, iar in prezent detine un pachet de 81,5% din actiuni.

In varsta de 75 de ani, Ralph Lauren se lauda cu numeroase proprietati, inclusiv in Jamaica, Long Island, Bedford, Manhattan si Colorado.

De asemenea, are si o impresionanta colectie de obiecte de arta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#viata ralph lauren, #succes ralph lauren, #Ralph Lauren , #oameni afaceri