Puteau fi extrem de bogati, alaturi de Zuckerberg sau de Jobs. Dar au luat decizia gresita

Duminica, 20 Septembrie 2015, ora 09:57
11183 citiri
Puteau fi extrem de bogati, alaturi de Zuckerberg sau de Jobs. Dar au luat decizia gresita

In istorie raman doar invingatorii, insa povestea celor care au fost aproape de reusita, apoi au luat decizii pe care au ajuns sa le regrete poate fi la fel de plina de invataminte.

Ghinionisti sau lipsiti de viziune, urmatorii oameni, ale caror experiente sunt amintite de Inc.com, au ratat ocazia de a deveni miliardari.

Joe Green, Facebook

In toamna anului 2003, Joe Green l-a ajutat pe Mark Zuckerberg sa creeze Facemask, un site care le permitea utilizatorilor sa compare imaginile studentilor de la Harvard din punctul de vedere al atractivitatii. Dupa ce conducerea universitatii i-a amenintat pe cei doi cu exmatricularea, tatal lui Green l-a sfatuit pe acesta sa nu mai lucreze cu Zuckerberg.

Prin urmare, atunci cand Zuckerberg i-a cerut lui Green sa se alature proiectului Facebook, acesta a refuzat. Actiunile pe care Green le-ar fi primit ar fi valorat miliarde de dolari la momentul listarii Facebook la bursa.

James Monaghan, Domino's Pizza

Cu 60 de dolari si un imprumut de 900 de dolari, fratii Tom si James Monaghan au cumparat prima pizzerie, DomiNick's, in 1960, in Ypsilanti, Michigan.

Opt luni mai tarziu, James a vrut sa iasa din afacere. A renuntat la jumatatea sa din firma in schimbul unui Volkswagen Beetle pe care cei doi frati il foloseau pentru livrari.

In schimb, Tom si-a vandut participatia la Domino's Pizza in 1998 pentru un miliard de dolari, catre firma de investitii Bain Capital, din Boston.

Ronald Wayne, Apple

Ronald Wayne a lucrat cu Steve Jobs la compania de jocuri video Atari inainte ca el, Jobs si Steve Wozniak sa infiinteze Apple Computer, in aprilie 1976. Wayne este cel care a desenat primul logo Apple, care a redactat acordul original de parteneriat intre cei trei si care a scris manualul de utilizare pentru calculatorul Apple 1.

Participatia sa era de 10%. Wayne avea 40 de ani la acea vreme, in timp ce Jobs si Wozniak aveau doar 21, respectiv 23 de ani.

Pentru ca se temea ca bunurile sale ar fi putut fi confiscate de creditori, 12 zile mai tarziu si-a vandut actiunile pentru doar 800 de dolari. Un an mai tarziu a primit inca 1.500 de dolari. Actiunile sale ar fi valorat in prezent mai mult de 75 de miliarde de dolari.

Toby Rowland, King.com

Toby Rowland a infiintat King impreuna cu Melvyn Morris si Riccardo Zacconi si a fost unul dintre directorii companiei pana in 2008. In 2011 a decis sa isi vanda actiunile, cu doar cateva luni inainte ca King sa lanseze primul joc Facebook de mare succes.

Rowland si-a vandut cele 40 de milioane de actiuni pentru 3 milioane de dolari. Ulterior, compania a fost evaluata la 7,6 miliarde de dolari, ceea ce inseamna ca Rowland ar fi putut fi mai bogat cu aproape 1 miliard de dolari.

John Sylvan, Keurig Green Mountain

Compania producatoare de aparate de cafea a fost infiintata in 1922, in Massachusetts.

Keurig Green Mountain a avut anul trecut venituri de 4,7 miliarde de dolari, cea mai mare parte datorandu-se vanzarii de capsule K-Cup.

John Sylvan este unul dintre cofondatorii companiei si inventatorul K-Cup. Din cauza neintelegerilor cu investitorii, in 1997 Sylvan a fost fortat sa paraseasca compania. A castigat doar 50.000 de dolari de pe urma actiunilor pe care le detinea.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#miliardari, #fondatori Facebook, #actiuni Apple , #oameni afaceri