Sfaturi pentru o intalnire de afaceri de succes

Duminica, 26 Iunie 2011, ora 09:18
6700 citiri
Sfaturi pentru o intalnire de afaceri de succes
Foto: All women stalk

Printre ingredientele unei afaceri de succes se numara si intalnirile de afaceri, deoarece prin intermediul lor se atrag noi clienti, investitori sau se pastreaza relatiile bune cu cei cu care colaborezi deja.

Ca in orice lucru, experienta isi spune cuvantul. Insa, daca esti nou in lumea afacerilor si nu esti sigur pe tine cand e vorba de intalniri cei de la All Women Stalk iti ofera cateva sfaturi utile:

Tine cont de cateva detalii de organizare. De exemplu, intalnirea sa o faci in jurul unei mese, in asa fel incat toti participantii sa se poata vedea. Poate nu va avea fiecare ceva de spus, dar daca va avea, sa poata fi auzit si vazut de toata lumea. Acest mod de aranjare ii face pe participanti sa se simta inclusi in discutie.

Cand prezinti un plan, asigura-te ca ai si materiale vizuale. Este indicat sa faci grafice, diagrame si prezentare in Power Point. De asemenea, foloseste un ton calm cand faci prezentarea, ca toata lumea sa te poata urmari.

Este indicat sa iti anunti participantii la intalnire ca le-ai pregatit cele necesare in cazul in care vor dori sa iti adreseze intrebari. Pune intr-un colt al incaperii o cutie sau un panou unde sa fie puse intrebarile care vor sa ti le adreseze. Asigura-te ca le vei si raspunde, ca sa arati ca esti un partener de afaceri serios si responsabil.

Este bine sa stabilesti la inceputul intalnirii reguli de conversatie ca sa nu te trezesti ca participantii vor vorbi in acelasi timp si nimeni nu va intelege nimic. Desemneaza pe cineva sa faca un sumar scris, iar rezumatul sa fie trimis, ulterior, tuturor participantilor.

Stabileste scopul clar al intalnirii. Daca mai apar si alte subiecte pe parcurs nu e nicio problema, insa trebuie sa te asiguri ca ai rezolvat problema initiala pentru care v-ati si intalnit. Dupa ce ai stabilit scopul, comunica-l participantilor.

Si nu in ultimul rand, pentru a evita confuziile si pentru a te asigura ca toata lumea vine bine pregatita trimite cu o seara inainte tema intalnirii. In acest mod fiecare va stii de la ce sa se astepte si vor fi mult mai receptivi la ideile tale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#sfaturi intalnire afaceri reusita, #prezentare materiale scrise vizuale , #oameni afaceri