Tanarul dat afara de la job, care apoi a cladit o afacere profitabila ce-i permite sa calatoreasca prin lume

Sambata, 30 Iulie 2016, ora 20:05
25189 citiri
Tanarul dat afara de la job, care apoi a cladit o afacere profitabila ce-i permite sa calatoreasca prin lume
Foto: Instagram/John Crestani

John Crestani era sarac si se afla pe o plaja din Thailanda cand a citit o carte, care a reusit sa-i deschida ochii, iar ulterior a reusit sa pune bazele unei afaceri in domeniul IT care l-a transformat intr-un antreprenor de succes.

Momentul revelator a avut loc in 2009, cand el avea 21 de ani, relateaza Medium.com.

Crestani nu stia ce sa faca cu viata lui si a imprumutat bani de la parinti pentru a face o calatorie in Thailanda ca sa se regaseasca. Avea la el mai multe carti religioase, insa salvarea a venit de la o cu totul altfel de scriere.

Inspiratia lui a venit citind o carte de business. E vorba de "The 4-hour workweek" scrisa de Tim Ferriss, un manual plin de sfaturi utile pentru cei care vor sa se elibereze de programul clasic de munca de 8 ore si sa-si construiasca o afacere online.

Ideea de baza a cartii este sa nu-ti mai vinzi timpul pe bani si sa pui pe picioare un proiect care, la un moment dat, sa-ti aduca bani fara sa te agiti prea tare: asa-numitul venit pasiv.

"Ma aflam in momentul ala al vietii in care nu aveam nicio idee despre ce vreau sa fac mai departe, nu stiam unde ma indrept, iar totul era un mare vid. Am citit cartea, m-a incantat ideea si am decis ca merita sa incerc", a marturisit Crestani.

Si asta a facut. El a construit o retea de marketing prin afiliere, care acum ii aduce intre 250.000 si 500.000 de dolari pe luna, dar ii permite si sa calatoreasca prin lume.

Dar nu a ajuns aici peste noapte.

Citeste si despre tanarul care-si vinde afacerea construita de la zero cu un miliard de dolari

Esec dupa esec

Crestani a avut parte de cativa ani in care a avut esecuri pana cand a ajuns la o idee care sa-i aduca atatia bani.

Prima incercare a fost, dupa intoarcerea din Thailanda, sa vanda lucruri pe site-ul de comert online eBay. A ajuns la un moment dat sa primeasca intre 1.000 si 2.000 de dolari pe luna gratie acestei afaceri, insa totul s-a naruit dupa ce contul sau a fost supendat. Motivul? Vindea lucruri care nu erau aprobate de eBay.

Asa ca a decis sa se reinscrie la facultate si sa incerce sa exploateze nevoile colegilor sai. Crestani s-a folosit de cunostintele sale pentru a obtine raspunsurile la testele online pentru fiecare specializare, iar apoi le-a vandut celorlalti studenti.

"Era un sentiment ciudat. Niciodata nu am realizat ca un document PDF poate fi atat de valoros. A fost pentru prima data cand am vandut cunostinte pentru bani", a explicat acesta.

Mica lui schema a functionat o perioada si a ajuns sa obtina 1.000 de dolari pe zi. Insa perioada sa de glorie nu a durat mult, caci conducerea universitatii s-a prins ca obtine raspunsurile prin metode ilegale, asa ca l-a dat afara.

Dar ideea cartii "The 4-hour workweek" i-a ramas intiparita in minte.

Dat afara de la un job "clasic"

Dupa ce a vazut ca incercarile lui au dat gres, a decis sa incerce sa-si ia o slujba "clasica", cu program de 8 ore de munca. A gasit un job la o firma de marketing in Los Angeles, unde s-a specializat pe reclamele pay-per-click pe motoarele de cautare.

Dupa ceva vreme, gestiona conturile pentru 20 de clienti si a reusit sa le creasca vanzarile acestora si de 40 de ori.

Rezultatele sale bune l-au facut sa capete incredere in el, asa ca a mers la seful sau si i-a cerut o marire de salariu. Insa acesta l-a refuzat grosolan, iar tanarul a fost dezamagit de reactia acestuia.

Dupa aceea, nu i-a mai pasat de jobul sau, asa ca a fost concediat.

Pasii catre o afecere de succes

Avand in vedere ca avea destul timp liber si ca stia deja toate secretele publicitatii online, a inceput sa se gandeasca la propria afacere.

Asa ca a pus bazele unei firme care promoveaza produsele altor companii. Iar orice vanzare facuta gratie recomandarii sale ii aduce un procent din valoarea tranzactiei. Mai mult, a ales firmele care promiteau sa-i aduca cei mai multi bani. De exemplu, pentru un produs vandut la recomandarea sa in valoare de 90 de dolari, lui ii revin 40 de dolari.

In plus, firma lui Crestani, numita Nutryst, ii invata si pe altii ce sa faca si cum sa vanda, astfel ca a creat o retea de marketing afiliat care genereaza venituri de sase cifre pe luna.

Poate lucra de oriunde

Pentru ca e pasionat de calatorii, el a vrut sa poata lucra de oriunde s-ar afla. Asa ca pentru fiecare campanie publicitara, tanarul isi inregistreaza toti pasii pe care ii urmeaza si apoi le da celorlalti filmarea respectiva, pentru ca echipa sa sa poata faca la fel.

Asta ii permite sa calatoreasca mult, iar din cand in cand sa cerceteze piata si sa investeasca banii in domeniile in care ii aduc cel mai mare profit.

Iar in timp ce el viziteaza diverse tari din lume, conturile sale se "umfla" vazand cu ochii.

"Am vrut sa fiu deschis la experiente noi", a spus Crestani, care acum este milionar la doar 28 de ani.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#tanar afacere succes online, #idei afaceri bani, #idei afaceri online , #oameni afaceri