Top filantropi: Cati bani au donat miliardarii lumii?

Marti, 08 Februarie 2011, ora 08:23
3091 citiri
Top filantropi: Cati bani au donat miliardarii lumii?

50 de miliardari ai lumii, in frunte cu George Soros si primarul New York-ului, Michael Bloomberg, au donat in 2010 peste 3 miliarde de dolari in scopuri caritabile.

Unii dintre acestia si-au luat angajamentul public de a dona cea mai mare parte din averea personala cauzelor filantropice si organizatiilor caritabile in timpul vietii sau dupa moartea lor. Chronicle of Philanthropy a realizat un top cu cei mai darnici 50 de filantropi, din 2010.

Vezi care au fost cei mai darnici 10 miliardari ai anului trecut si unde s-au dus banii lor.

George Soros. Suma donata de catre Soros in 2010 a fost de 332 milioane dolari catre Fundatia Open Society, al carei fondator este din 1993, cand a infiintat-o pentru a sprijini dezvoltarea institutiilor democratice in intreaga Europa Centrala si de Est si in fosta Uniune Sovietica.

De asemenea, Soros este presedinte al Soros Fund Management, o firma din New York care gestioneaza fonduri speculative.

Michael Bloomberg. Primarul New York-ului, in varsta de 68 de ani, a donat 279,2 milioane dolari, bani care s-au dus catre 970 de ONG-uri pentru a sprijini serviciile sociale, relatiile publice si arta.

Printre cele mai cunoscute ONG-uri pe care acesta le-a finantat se numara Alianta tinerilor artisti si a scriitorilor din New York, Centrul pentru Integritate Publica din Washington, Muzeul del Barrio si Asociatia evreiasca pentru ajutorarea batranilor.

De asemenea, primarul New York-ului a infiintat Bloomberg LP, cea mai mare companie de stiri si informatii financiare din SUA.

Denny Sanford. Presedintele si directorul executiv al United Financial a donat 162,5 milioane de dolari catre fundatia Sanford Health, dar si catre institutul de cercetare medicala Sanford-Burnham.

Din cei 162,5 milioane de dolari, 100 milioane au fost donate catre fundatia SanfordHealth pentru a infiinta un institut national de cercetare in tratamentul cancerului de san.

50 milioane de dolari au fost trimisi catre institutul de cercetare Sanford Burnham, 10 milioane au fost donate catre un spital de pediatrie, iar 2,5 milioane catre Vision 360, o organizatie evanghelica crestina din Orlando. Citeste mai multe despre Top filantropi: Cati bani au donat miliardarii lumii? pe Business24.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#donatii bani, #donatii miliardari , #oameni afaceri
Comentarii
Poza romanianwars
romanianwars
rank 1
scopuri caritabile ... :)