Topul bogatilor din Marea Britanie si Irlanda: Lakshmi Mittal, detronat dupa opt ani

Luni, 22 Aprilie 2013, ora 11:08
4711 citiri
Topul bogatilor din Marea Britanie si Irlanda: Lakshmi Mittal, detronat dupa opt ani
Foto: Arhiva

Omul de afaceri rus Alisher Usmanov a devenit cel mai bogat om din Marea Britanie si Irlanda, cu o avere de 13,3 miliarde de lire sterline.

Usmanov, in varsta de 59 de ani, detine un pachet de 30 la suta din actiunile clubului de fotbal Arenal, precum si producatorul de metale Metalloinvest, relateaza BBC News.

Len Blavatnik, care detine grupul Warner Music, este al doilea in clasamentul bogatilor din Marea Britanie si Irlanda realizat de Sunday Times, avand o avere de 11 miliarde de lire sterline.

Pe locul al treilea sunt Sri si Gopi Hinduja, fondatori ai conglomeratului Hinduja Group, care au o avere de 10,6 miliarde de lire sterline.

Indianul Lakshmi Mittal, fondatorul grupului din domeniul otelului ArcelorMittal, in care mai detine 40%, a cazut de pe prima pozitie, pe care a ocupat-o in ultimii opt ani, valoarea averii sale reducandu-se la 10 miliarde de lire sterline.

Roman Abramovici, care si-a facut averea din afaceri cu petrol si detine clubul de fotbal Chelsea, a cazut cu doua locuri, pana pe cinci, cu 9,3 miliarde de lire sterline.

Topul bogatilor din Marea Britanie si Irlanda cuprinde un numar record de miliardari, 88, fata de numai 77 anul trecut si noua cand a fost realizat pentru prima data, in 1989.

De asemenea, averea combinata a celor 200 de persoane din top insumeaza 318,2 miliarde de lire sterline, o cifra record, de opt ori mai mare decat in urma cu 25 de ani.

In top se mai regasesc si ducele de Westminster, pe locul 8, cu o avere de 7,8 miliarde de lire sterline, sir Philip si lady Green (16), cu 3,8 miliarde de lire sterline, sir Richard Branson, fondatorul Virgin (19), cu 3,5 miliarde de lire si fosta miss Marea Britanie, Kirsty Betarelli, impreuna cu sotul, avand 7,4 miliarde de lire (9).

Sir Paul McCartney este cel mai bogat muzician din Marea Britanie si Irlanda, cu o avere de 680 de milioane de lire sterline, urmat de Andrew Lloyd Webber, cu 620 de milioane de lire, si trupa U2, cu 520 de milioane de lire.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Lakshmi Mittal avere, #bogati Marea Britanie Irlanda, #top bogati Marea Britanie , #oameni afaceri