Topul celor mai bogate femei din lume, cu averi de zeci de miliarde de dolari

Sambata, 25 Martie 2017, ora 20:18
6176 citiri
Topul celor mai bogate femei din lume, cu averi de zeci de miliarde de dolari
Foto: Arhiva Ziare.com

Liliane Bettencourt, care detine o participatie de 3% la L'Oreal si o avere de aproape 40 de miliarde de dolari, este cea mai bogata femeie din lume, potrivit clasamentului Forbes din 2017, fiind urmata de Alice Waton (Wal-Mart) si Jacqueline Mars (Mars).

Liliane Bettencourt, in varsta de 94 de ani, ocupa prima pozitie in clasamentul celor mai bogate femei din 2017, realizat de Forbes. Cu o avere de 39,5 miliarde de dolari, Bettencourt detine impreuna cu copiii o participatie de 33% la compania franceza L'Oreal. Tatal sau, Eugene Schueller, a fondat imperiul cosmetic in 1907. In topul general al publicatiei, Bettencourt ocupa locul 14.

Alice Waton se claseaza pe locul doi in clasamentul celor mai bogate femei, cu o avere de 33,8 miliarde de dolari. Singura fiica a fondatorului Wal-Mart, Alice isi revendica pozitia a 17-a in clasamentul general. Miliardara s-a ocupat de arta, spre deosebire de fratii ei, Rob si Jim, care s-au concentrat pe Wal-Mart, companie care administreaza un lant de magazine si hipermarketuri.

Averea de 27 de miliarde de dolari a lui Jacqueline Mars o propulseaza pe locul 26. Americanca de 77 de ani detine o treime din cel mai mare producator de dulciuri, Mars, compania pe care bunicul ei a infiintat-o in 1911, in propria bucatarie, scrie Forbes.

Italianca Maria Franca Fissolo se pozitioneaza pe al patrulea loc din clasamentul celor mai bogate femei al Forbes, cu 25,2 miliarde de dolari. Maria este vaduva lui Michele Ferrero, cel care a transformat grupul Ferrero intr-una dintre cele mai mari companii de dulciuri, cunoscuta pentru crema Nutella, ciocolatele Kinder si bomboanele mentolate Tic-Tac.

Cea mai bogata femeie din Germania, Susanne Klatten, isi datoreaza averea de 20,5 miliarde de dolari participatiei pe care a mostenit-o la producatorul de masini BMW de la parintii Herbert si Johanna Quandt. Susanne si fratele ei detin impreuna o participatie de 50% la BMW.

Pe lista celor mai bogate femei se regasesc Laurene Powell Jobs, vaduva lui Steve Jobs, cu o avere de 20 de miliarde de dolari si Charlene de Carvalho-Heineken, cu o avere de 12,6 miliarde de dolari, generata, in principal de participatia de 23% la Heineken.

Laurene este fondatoare si presedinta Emerson Collective, o organizatie care foloseste antreprenoriatul pentru a promova schimbari sociale si pentru a ajuta studenti care nu au surse de finantare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#cele mai bogat femei, #femei miliardare, #liliane Bettencourt , #oameni afaceri