Topul celor mai bogati rezidenti din Marea Britanie: Si-au dublat averile fata de 2009

Duminica, 26 Aprilie 2015, ora 16:58
4032 citiri
Topul celor mai bogati rezidenti din Marea Britanie: Si-au dublat averile fata de 2009

Multimilionarii din Marea Britanie si-au dublat averile de la declansarea crizei, in 2009, conform clasamentului celor mai bogate persoane, publicat duminica de Sunday Times.

In fruntea topului se afla proprietarul Warner Music, Len Blavatnik, cu 19,997 miliarde dolari, relateaza agentia EFE.

Lista, pe care publicatia britanica o elaboreaza anual, este formata din o mie de persoane cu averi mari, care au rezidenta in Marea Britanie, printre care oameni de afaceri si persoane din lumea spectacolului.

Averea totala a acestora se ridica, conform publicatiei, la 547 miliarde lire (830 miliarde dolari), in crestere cu 112% fata de 2009, cand a totalizat 258 miliarde lire (391 miliarde dolari).

In topul listei se afla Blavatnik, ucrainean de origine, cu o avere in lire sterline de 13,17 miliarde (19,997 miliarde dolari), care a reusit sa-i depaseasca pe fratii Sri si Gopi Hinduja, intreprinzatori din sectorul financiar, cu o avere de 13 miliarde lire (19,738 miliarde dolari) si care in ultimii ani au fost considerati cei mai bogati din tara.

The Sunday Times semnaleaza ca aceasta crestere a averii celor o mie de persoane corespunde cresterilor de pe pietele bursiere, deoarece atat indicele general FTSE-100 al Bursei din Londra, cat si Dow Jones, al Bursei de la New York, au atins niveluri record in ultimele 12 luni.

Publicatia britanica semnaleaza ca majoritatea milionarilor ce locuiesc in Marea Britanie sunt oameni de afaceri si finantisti, in timp ce in capitala britanica se concentreaza cei mai multi bogatasi din sectorul divertismentului, al muzicii, sportului si modei.

Pe locul al treilea se situeaza Galen si George Weston, din sectorul comertului cu amanuntul, cu o avere de 11 miliarde lire (16,702 miliarde dolari), urmati de Alisher Usmanov, din sectorul minier, cu 9,8 miliarde lire (14,88 miliarde dolari).

Printre figurile cunoscute se numara si Roman Abramovich, patronul clubului de fotbal Chelsea, cu 7,29 miliarde lire (11 miliarde dolari).

Pe aceasta lista au intrat, pentru prima data, George si Amal Clooney, pe locul 790, cu o avere evaluata la 121 milioane lire (183 milioane dolari).

Fostul membru al Beatles, Paul McCartney si sotia sa Nancy Shevell se pozitioneaza pe locul 154, cu o avere de 730 milioane lire (1,1 miliarde dolari), in crestere cu 20 milioane lire (30 milioane dolari) fata de anul trecut.

Cantaretul Elton John ocupa locul 371, cu 270 milioane lire (410 milioane dolari), in timp ce fostul jucator de fotbal l David Beckham si sotia sa Victoria se situeaza pe 410, cu 240 milioane lire (364 milioane dolari), cu 30 milioane lire (45,5 milioane dolari) mai mult fata de anul trecut.

Liderul de la Rolling Stones, Mick Jagger, in varsta de 71 de ani, se afla pe locul 425, cu 225 milioane lire (341 milioane dolari).

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...