Topul celor mai tineri miliardari ai lumii

Vineri, 09 Martie 2012, ora 07:14
5261 citiri
Topul celor mai tineri miliardari ai lumii
Foto: Daylife

Lista celor mai tineri miliardari ai planetei este "asediata" de co-fondatori ai retelei de socializare Facebook.

Totusi, o mare parte din restul tinerilor din top si-a mostenit averile de la parinti, preluand, la un moment dat, afacerile acestora.

Iata care sunt cei mai tineri miliardari, conform topului miliardarilor lumii, realizat de revista Forbes:

Dustin Moskovitz, 27 de ani

Moskovitz a fost colegul de camera al lui Mark Zuckerberg, in timpul cand amandoi invatau la Universitatea Harvard, si a fost al treilea angajat al Facebook. Cei doi au renuntat la facultate si s-au mutat in California, pentru a se concentra pe dezvoltarea retelei de socializare.

Astfel, Moskovitz a fost primul director de tehnologie, iar apoi vice-presedinte de inginerie la Facebook. In 2008, a parasit compania pentru a infiinta Asana, o companie de software specializata pe urmarirea "memoriei colective a organizatiilor". El a vandut 1% din Facebook, insa nu si-a schimbat prea mult viata, ducandu-se la serviciu pe bicicleta. Averea sa se ridica la 3,5 miliarde de dolari.

Mark Zuckerberg, 27 de ani

Fondatorul Facebook are o avere estimata la 17,5 miliarde de dolari, analistii estimand valoarea companiei sale la 100 de miliarde de dolari. Facebook urmeaza sa se listeze pe bursa, dosarul fiind deja depus, desi inca nu s-a stabilit o data. Pana oferta publica initiala nu are loc, este, totusi, greu de estimat valoarea corecta a unuia din cele mai vizitate site-uri de pe Internet.

Albert von Thurn und Taxis, 28 de ani

Tanarul a aparut pentru prima data in topul Forbes la varsta de 8 ani, insa a intrat oficial in posesia mostenirii sale in 2001, la 18 ani. Aceasta se ridica la 1,5 miliarde de dolari. Activele sale includ imobiliare, opere de arta si 36.000 de hectare de paduri in Germania. Planurile sale de a construi una din cele mai mari instalatii de energie solara din lume, in Bavaria, au fost suspendate, dupa ce a fost retras sprijinul financiar guvernamental.

Scott Duncan, 29 de ani

Scott este unul din cei patru copii ai antreprenorului din domeniul petrolului si gazelor Dan Duncan, fondator al Enterprise Products. Anul trecut, cand pretul actiunilor companiei s-a majorat cu 24 la suta, el si-a mai adaugat 1 miliard de dolari la avere, ajungand la 4,1 miliarde de dolari.

Yang Huiyan, 30 de ani

Tatal sau, Yeung Kwok Keung, i-a transferat actiunile in cea mai mare companie detinuta de familie, dezvoltatorul imobiliar Country Garden Holding, inainte de listarea firmei pe bursa din Hong Kong, in 2007. La acea data, Yang era cea mai bogata persoana din China, cu o avere de 16,2 miliarde de dolari. Intre timp, averea i-a scazut dramatic, la 4,7 miliarde de dolari.

Eduardo Saverin, 30 de ani

Co-fondator al Facebook, Saverin se pare ca a furnizat o parte din banii necesari infiintarii companiei, avand o treime din actiuni. Ulterior, participatia sa a scazut la 30%, iar, dupa ce Zuckerberg si Moskovitz au plecat in California, el a ramas in facultate. Facebook l-a dat in judecata pentru interferenta negativa in afaceri, prin insistenta de a pastra 30%, iar Saverin a contraatacat. In cele din urma, Saverin a primit o participatie de 5% si a pastrat titulatura de co-fondator. Averea sa este evaluata la 2 miliarde de dolari, iar Saverin locuieste in Singapore, investind in start-up-uri din domeniul tehnologiei, precum Netswipe.

Fahd Hariri, 31 de ani

Fahd Hariri este cel mai tanar fiu al fostului premier libanez Rafic Hariri. El a locuit in Paris, unde, in timp ce era inca student la Arhitectura, a deschis o firma de design interior si a inceput sa fabrice mobila pentru clienti din Arabia Saudita. In prezent, are proiecte imobiliare in Beirut. Averea sa este estimata la 1,3 miliarde de dolari.

Sean Parker, 32 de ani

Primul presedinte al Facebook vrea sa revolutioneze Internetul prin lansarea Airtime, un site de socializare video, impreuna cu Shawn Fanning, co-fondatorul Napster, pana la sfarsitul anului 2012. De asemenea, el este investitor in serviciul de muzica Spotify. Fostul hacker isi va majora considerabil averea, in prezent de 2,1 miliarde de dolari, dupa listarea Facebook.

Ayman Hariri, 33 de ani

Fratele lui Fahd, Ayman face parte din consiliul de adminsitratie al grupului de constructii si telecom Oger, din Arabia Saudita. Printre lucrarile de care este responsabil se numara Universitatea pentru Femei Printesa Noura Bint Abdulrahman si constructia districtului financiar Regele Abdullah. Are aceeasi avere ca si fratele sau, de 1,3 miliarde de dolari.

Yvonne Bauer, 32 de ani

In decembrie 2010, editorul Heinz Bauer, de 72 de ani, a transferat 85% din afaceri fiicei sale, Yvonne Bauer, care, in prezent este director executiv al Bauer Media Group. Grupul media, in valoare de 1,7 miliarde de dolari, are toate tipurile de publicatii, de la programe TV, la reviste auto sau de gatit. Yvonne reprezinta a cincea generatie care conduce grupup Heinz, infiintat in 1875.

Robert Pera, 34 de ani

Fost inginer hardware la Apple, Pera a devenit antreprenor si a ajuns miliardar dupa ce compania sa Ubiquiti Networks, a fost listata pe bursa, in 2011. Grupul ofera o gama larga de produse si servicii, de la amplificatoare Wi-Fi care pot oferi acces la Internet la intre 10 si 10.000 de clienti. Averea sa este de 1,5 miliarde de dolari.

Alejandro Santo Domingo Davila, 35 de ani

Alejandro a preluat grupul tatalui sau, Julio Mario Santo Domingo Pumarejo, cand acesta a murit, in 2011. In 2005, Julio Mario schimbase pachete de actiuni ale fabricii de bere Bavaria pentru 15 la suta din grupul de profil SABMiller. Alte active includ actiuni in cea mai mare companie de televiziune din Columbia, Caracol si in producatorul de ambalaje Biofilm. De asemenea, Alejandro este director in cadrul Quadrant Capital Advisiors, din New York. Familia detine si o insula privata, Baru, in Caraibe, valoarea totala a averii sale fiind de 9,5 miliarde de dolari.

Yoshikazu Tanaka, 35 de ani

Fondatorul Gree, un serviciu pentru jocuri care a devenit cea mai mare retea de socializare din Japonia, cu 29 de milioane de utilizatori, are o avere estimata la 4,3 miliarde de dolari. Anul trecut, a cumparat compania de jocuri pentru mobile OpenFeint, din SUA. In ultimul an, pretul actiunilor grupului s-a dublat, pe fondul cresterii vanzarilor si a profitului.

Maxim Nogotkov, 35 de ani

Nou miliardar, Nogotkov a inceput afacerile prin vanzarea de software si telefoane fixe fara fir, cand era in scoala. In 2000, a inceput sa vanda telefoane mobile, iar, ulterior, a fondat retailer-ul de profil Svyaznoy, care a devenit al doilea cel mai mare de acest fel din Rusia. In 2010, el a infiintat Banca Svyaznoy. De asemenea, are un lant de magazine de bijuterii, sub franciza de la compania daneza Pandora, valoarea totala a averii fiind de 1 miliard de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#top Forbes miliardari tineri, #topul tinerilor miliardari Forbes, #Mark Zuckerberg miliardar , #oameni afaceri