UE a prelungit sanctiunile economice aplicate Rusiei cu inca sase luni, pana pe 31 ianuarie 2016, punand presiune in continuare pe liderii de la Moscova sa se implice in rezolvarea conflictului din Ucraina.
Decizia a fost ratificata, luni, de ministrii de Externe din blocul comunitar, in Luxemburg, dupa ce a fost aprobata de oficialii celor 26 state membre saptamana trecuta, informeaza Reuters.
Sanctiunile au fost introduse "ca raspuns la rolul destabilizator pe care l-a avut Rusia in estul Ucrainei", a mentionat intr-un comunicat Consiliul European.
Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a mentionat in urma cu cateva zile ca reactia Rusiei la extinderea sanctiunilor va merge pe principiul reciprocitatii, ceea ce sugereaza ca tara condusa de Vladimir Putin nu va renunta la embargoul impus alimentelor imortate din Occident.
Rusia, despre prelungirea sanctiunilor: Un santaj
Cand au fost impuse sanctiunile
Sanctiunile ce vizeaza sectorul energetic, al apararii si cel financiar au fost aplicate in iulie 2014, durata initiala fiind de un an.
Ele au reprezentat cel mai dur raspuns al UE pentru anexarea Crimeii de catre Rusia si mai apoi la conflictul armat din estul Ucrainei.
Liderii de pe Batranul Continent au cazut de acord, in martie, ca sanctiunile trebuie sa ramana in vigoare pana cand acordul de pace de la Minsk este implementat in totalitate.
NATO, nou apel catre Rusia: Retrageti trupele si incetati sa-i mai sprijiniti pe separatisti
C.P.