Un miliardar rus doneaza jumatate din averea sa pentru a-si proteja copiii

Miercuri, 20 Februarie 2013, ora 23:43
4262 citiri
Un miliardar rus doneaza jumatate din averea sa pentru a-si proteja copiii
Foto: Russia Today

Un miliardar rus se alatura initiativei celor mai bogati americani, urmand sa doneze jumatate din averea sa in scopuri caritabile. El este primul magnat de pe teritoriul Rusiei care face acest gest.

Vladimir Potanin, presedintele companiei Interros, este un magnat cunoscut din afacerile cu nichel, dar si din cele facute in domeniul media, scrie Russia Today. Pana acum, 12 miliardari din afara SUA s-au alaturat acestei cauze caritabile.

Initiativa denumita "Giving Pledge" a fost lansata de Bill Gates si Waren Buffett in iunie 2010, scopul ei fiind de a-i atrage pe oamenii foarte bogati sa isi doneze cel putin jumatate din averea lor in scopuri caritabile. Pana acum, proiectul celor doi a atras sprijinul a 105 oameni potenti din punct de vedere financiar. Printre ei se afla Michael Bloomberg, David Rockefeller si George Lucas.

O motivatie surprinzatoare

"Cred sincer ca banii trebuie sa lucreze pentru binele public. Decizia pe care am luat-o nu este doar o incercare de a fi retinut ca filantrop. O vad si ca pe o cale de a-i apara pe copiii mei de povara unei averi extreme, care ii poate lipsi de motivatia de a obtine orice in viata prin propriile puteri", a declarat Potanin.

El a mai spus ca spera sa ii atraga si pe alti oameni foarte bogati din Rusia in acest proiect.

Potanin nu este la primul gest de acest fel. In 1999, el a infiintat o fundatie pentru a finanta programe ample in domeniul educatiei si culturii. Profiturile companiilor sale sunt acum investite partial in scopuri caritabile. Averea lui totala este estimata la 12,3 miliarde de dolari.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#miliardar rus donat avere, #miliardar rus caritabil , #oameni afaceri