Vezi care sunt cei mai bogati romani

Luni, 27 Septembrie 2010, ora 18:45

   

Vezi care sunt cei mai bogati romani
Dinu Patriciu a ramas in fruntea miliardarilor din Romania, averea sa fiind evaluata la 2,3 miliarde de euro de Forbes Romania, fata de nivelul din anul anterior, de 2,2 miliarde de euro.

Prins de criza in posesia unor sume uriase de bani lichizi, Dinu Patriciu a investit zeci de milioane de euro doar in acest an, in deschiderea unor noi afaceri, cum ar fi magazinele de proximitate, supermarketurile si agentiile de pariuri sportive.

Totusi, cea mai mare parte a averii sale a provenit din vanzarea Rompetrol, Patriciu avand si afaceri in domeniul bancar, in IT&C, imobiliare si media.

In Top 500 Miliardari din Romania, realizat de revista Forbes Romania, publicata de grupul de presa detinut de Dinu Patriciu, Adevarul Holding, Timis (Vasile) Frank se regaseste pe pozitia secunda.

Averea sa a inregistrat un salt spectaculos, de la 190 - 200 de milioane de euro in 2009 la 1 - 1,1 miliarde de euro in acest an. Timis detine 14,97 la suta din African Mineral, companie ce a descoperit, recent, cel mai mare zacamant de mineruri de fier din lume, de 10,5 miliarde de tone. De asemenea, Timis deruleaza afaceri in industria farmaceutica si in cercetare.

Proprietarul companiei Interagro, Ioan Niculae, a beneficiat de pe urma unei cresteri importante a pretului graului, in acest an, pe fondul interzicerii exporturilor de cereale din Rusia si Ucraina, din cauza secetei si a incediilor devastatoare.

In plus, Niculae a inregistrat si o crestere a comenzilor de ingrasaminte din strainatate. Cu toate acestea, averea sa a cunoscut o usoara scadere, de la 1,2 miliarde de euro in 2009, la 900 de milioane - 1 miliard de euro, in 2010.

In ciuda unui an dezastruos pentru domeniul imobiliar, Dan Grigore Adamescu a reusit sa-si majoreze averea de la 300 de milioane de euro la 900 de milioane - 1 miliard de euro.

Adamescu deruleaza afaceri atat in Romania, cat si in Germania, inclusiv in Berlin, detinand mai multe terenuri, parcuri industriale si parcuri comerciale. Impreuna cu familia, detine Hotelul Rex din statiunea Mamaia si Unirea Shopping Center Brasov, precum si 15 la suta din actiunile retailerului de electrinonice si electrocasnice Flamingo.

Vaduva lui Iosif Dragan, Veronica Gusa de Dragan a preluat afacerile sotului cu mult inainte de moarte acestuia, iar, in prezent, averea sa se ridica la 800 - 900 de milioane de euro, completand top 5.

Grupul de companii al Veronicai Gusa de Dragan detine afaceri in mai multe domenii, printre care distributia de GPL, energie, mass-media, cultura, tipografii si imobiliare.

66 de noi bogati

Cel mai important nou intrat in topul bogatilor din Romania este Dragos Dobrescu, din Bucuresti, cu afaceri in domeniul imobiliar. Acesta detine mai multe terenuri si cladiri de birouri, investind si in 2010, in ciuda mediul de afaceri nefavorabil.

In vara acestui an, Dobrescu a inceput constructia unui imobil cu cinci etaje in zona Charles de Gaulle din Capitala, iar averea sa este estimata la 130 - 150 de milioane de euro.

Fost director al Rompetrol si fost premier al Republicii Moldova (noua luni intre 1990 - 2000), Ion Sturza detine 20% din Rompetrol Republica Moldova si actiuni la aproximativ 20 de companii din Europa. De asemenea, detine fondul GreenLight Invest si o librarie online, elefant.ro. In total, averea sa este de 90 - 95 de milioane de euro.

Avand in afaceri in comertul de plati ceramice, obiecte si instalatii sanitare si materiale de constructii, Mirela si Ioan Tomele, din Oradea, au reusit sa intre in top cu o avere de 43 - 45 de milioane de euro.

Compania principala, Tiger Amira, a derulat afaceri de 30 de milioane de euro anul trecut, iar Ioan Tomele intentioneaza sa infiinteze o ferma de animale langa Oradea, sa practice agricultara si turismul.

In schimb, din top a iesit familia Penescu, a carei avere era estimata la 100 de milioane de euro in 2009. Cornel Penescu, co-proprietarul grupului Pic, a fost arestat de mai multe ori, fiind acuzat de coruptie. Supermarketurile Pic au fost inchise, iar proprietatile scoase la vanzare. In plus, familia a fost evacuata din vila din Pitesti, mutandu-se in cantonamentul echipei de fotbal FC Arges, pe care o finanta.

In total, cei 500 de bogati din top au insumat o avere de 28,2 miliarde de euro, doar 19,4 la suta din ei inregistrand cresteri in acest an. Aproximativ 62 la suta au avut scaderi semnificative, iar in top au intrat pentru prima data 66 de persoane, cu o avere cumulata de 1,3 miliarde de euro, relateaza Forbes Romania.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 12373 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
ascutitoarea
rank 5
De ce hotzii din PDL nu figureaza aici ?
De ce aici sunt doar PSD-isti si PNL-isti ? Ori cei din PDL fura prea putin, ori nu fura deloc !
LOGlCA
rank 5
De ce aici sunt doar PSD-isti si PNL-isti ? - ascutitoarea
intraba sursa : Ziare.com
sindy
rank 5
@ascutitoare!!! Daca intrevi la Ziare.ru, vei primi raspuns!
De PDL nu am auzit, la noi nu stie, am stins lumina, la revedere!!!
sindy
rank 5
Citetez:
""Ziarul“ a avut dreptate: Rompetrol nu vrea să plătească banii statului roman!
Tuesday, 14 September 2010 16:24
ANAF a pus sechestru pe unele active ale companiei Rompetrol, care pe 30 septembrie trebuie să plătească statului peste 570 de milioane de euro.
Afacerea a fost pusă la cale pe filiera Patriciu-Adrian Năstase
In 2003, prin celebra Ordonantă 118, Guvernul Năstase convertea da­toriile de peste 600 de milioane de dolari ale firmei PRIVATE Rompe­trol Rafinare in actiuni. Actiunile trebuiau răs­cum­­părate după 7 ani, mai exact pe 30 septem­brie 2010. "Ziarul“ a scris in numeroase randuri de afa­­cerea Rompetrol, care se află si in instantă, dar se zbate in zeci, chiar sute de amanări. "Ziarul“ a anuntat că Rompetrol nu vrea să plă­teas­că datoria la stat.
LOGlCA
rank 5
ptiu, ptiu, sindy... sa nu te deochi. bine ca ai stins lumina, dar ai raspuns de nota 10 - adevar, la greu
- stiai ca porcul are compozitia chimica cea mai apropiata de cea a omului ?
- stiai ca hiena este aproape la fel de inteligenta ca omul ?
sindy
rank 5
Ce aflam din ziare, nu cele ...com!
"Patriciu s-a umplut de bani
Dinu Patriciu, cel care a beneficiat din plin de HG-ul prin care datoriile au fost convertite in ac­tiuni, s-a bucurat din plin de ajutorul lui Năstase. S‑a imbogătit pentru că a vandut Rompetrol cu peste un miliard de euro si a lăsat datoria pe seama noilor patroni. Aces­tia nu vor să o plătească insă, dorind ca statul să pri­mească in schimb actiuni!
Sechestru asigurator
Agentia de Administrare Fiscală (ANAF) a instituit sechestru asigurator asupra unor tere­nuri si instalatii care apar­tin companiei Rompetrol, dar si asupra participatiilor in filialele sale. Rafinăria Petromi­dia are către statul roman o datorie de peste 570 de milioane de euro, acu­mulată inaintea privati­zării din anul 2001."
sindy
rank 5
Ce ar ajuta Romania, pe timp de criza, acesti bani...Oare de ce nu plateste PNL-stul asta miliardar?
"Motivatia ANAF
Iată cum motivează ANAF decizia intr-un comunicat de presă: "…avand in vedere, pe de-o parte, faptul că, la data de 30.09.2010, creanta bugetară a statului roman devine exigibilă, iar pe de altă parte, intentia socie­tă­tii, manifestată prin Decizia nr. 1 a Consiliului de Administratie din 12.08.2010, prin care s-a stabilit convocarea A.G.E.A., in scopul apro­bării gajării si ipotecării bunurilor mobile si imobile, Agentia Natională de Administrare Fiscală, prin organele sale competente, a emis la data de 10.09.2010 Decizia de instituire a măsurilor asiguratorii, in conditiile art. 129 din Codul de pro­cedură fiscală“."
pintea
rank 5
@Bum, Nu! S-au imbogatit ca zilnic se rugau in Biserica.
Se rugau ca romanii sa le bage mai mult in traista si Justitia sa ramana oarba...dar cu punga deschisa!
Moldoveanu
rank 5
Nu va mai intrebati unde sint banii vostri !
Uitati-va in jur,vedeti pe cei ca Patriciu,Vintu,Voiculesci si multi,multi altii.Si nu se sfiesc sa-si etaleze miliardele,iar voi sinteti impinsi sa traiti cu 300 lei,voi cei ce din 44 si pina in 89 a-ti dat totul ca statul comunist sa adune pe spinarea voastra.Aceste averi erau ale intregii clase muncitoare,a intregului popor.Era PENSIA VOASTRA. Ei bine ! Acesti asazisi afaceristi,cu sprijinul politicului au acaparat munca voastra.Si acum ei sint stapini pe ceea ce voi a-ti cladit din sudoarea fruntilor,sperind intr-o viata mai buna !
Si culmea ! Va uitati ca ghitaii la poarta noua,cum se lafae ei pe munca voastra,in loc sa puneti mina pe ciomag si sa le zdrobiti capetele de VIPERE !
bum
rank 5
Pinteo , s-au imbogatit pentru ca s-au lasat de fumat si au facut sex fara sa se protejeze ; aplica si tu "metoda" ca sa fi in pas "cu moda"
-------------
Bumsen
rank 5
poate pentru ca nu au putut fura asa mult ca aia din PSD care fura inca de pe vremea lui zambaretzu
:-)
ALTERNANTZA
rank 4
Dl. RICIU se mentzine-n frunte!
Ce-o sa mai crape de ciuda si Satrapul Navigant SI VUVUZELELE SI EUNUCII PORTOCALII! La atac, ghilotinelor, radunicolarilor, tbazilicilor, ilogicilor, pitzigoilor si cioroilor! Facetzi varza stirea, ca va intuneca gandirea!!
bigone
rank 2
traiasca si-nfloreasca
securisti si comunistii de ieri capitalisti si oligarhii de astazi !
adaggio la titlu: "....trei zile cu cea de alaltaieri,si ... mucegaiul pe mumiile lor1"
bum
rank 5
in 20 de ani au devenit miliardari pentru ca au muncit cu spor , nu au baut , nu au fumat , nu au mers la fete si au fost foarte cinstiti ; rugati-va sa traim un eveniment mondial major sa avem sanse sa vedem vreo cativa dintre astia la 2 metri sub pamant
---------------------
boxyro
rank 5
@verea sa a inregistrat un salt spectaculos, de la 190 - 200 de milioane de euro in 2009 la 1 - 1,1 miliarde de euro in acest an.
faceti diferenta si ies undeva in jurul a 900.000.000 Euro castigati in 2010, impozitul ar fi in jur de 150.000.000 Euro. O fi platit asta ceva la ANAF?
nusual
rank 5
desertaciuni-nu va ramane nimic.
istoria nu pomeneste prea multe despre bogatii greciei sau romei antice.dar ne-au ramas o multime de nume de intelepti.morala?bogatia -scurta istorie.intelepciunea,generozitatea,faptele bune-nemuritoare.
Sogor
rank 1
@ nusual...
Are miliarde si nu are un ginere..dar are nepot din
flori...or fi Crini...trandafiri..sau basi.a porcului
Era sa dai coltzu pe un canal la Venetzia ...???!!
Dece nu te-a dus Finusoru in stuf la noi te costa mult mai putzin
galileo
rank 5
nu radeti , ca la cat munceste dinu paturica pentru zestrea asta numai el si ciracii sai stiu
o fi calculat astia si bucata aia din Marea Neagra oferita cu bun simt de tariceanu?
alxcln
rank 1
Patriciu a vandut Rompetrol cu tot cu datorii
ce va roade asa tare ca are omu bani ?...
galileo
rank 5
ori sunteti naiv ori nu stiti speta .
In ambele cazuri nu am cum sa va ajut. Subiectul s-a discutat deja de prea multe ori.
b22
rank 5
Are bani..???
Si Tiganii au bani dar nu au omenie...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor