Viorel Catarama: Oamenii de afaceri din Romania nu se pot uni

Marti, 05 Octombrie 2010, ora 17:01
1848 citiri
Viorel Catarama: Oamenii de afaceri din Romania nu se pot uni
Foto: zf.ro

Omul de afaceri Viorel Catarama care controleaza compania Elvila, un business de 100 milioane de euro anual, a acuzat lipsa de unitate a oamenilor de afaceri romani, care nu pot face front comun pentru proiecte de importanta nationala.

"In ultimii 20 de ani nicio actiune a oamenilor de afaceri romani nu a fost dusa la bun sfarsit cu rezultate pozitive. Oamenii de afaceri din Romania nu au reusit pana acum sa creeze un patronat puternic, cum va imaginati ca pot crea o banca puternica?

Capacitatea oamenilor de afaceri din Romania de a se alatura la proiecte de importanta nationala nu este realizabila. Nu e loc de atatia sefi pe cate solicitari sunt", a declarat Catarama, citat de Ziarul Financiar.

Potrivit sursei citate, in Romania, criza a facut cele mai multe victime printre firmele romanesti, dupa ce Guvernul si BNR s-au dovedit neputincioase in a sustine capitalul autohton.

Cele mai mari zece companii, aflate in insolventa, au afaceri de aproape 1 miliard de euro anual si 10.000 de angajati, avand ca principal obiect de activitate retailul.

Printre companiile aflate in insolventa se numara Leonardo, cel mai mare retailer de incaltaminte si marochinarie, cat si retailerul de electronice si electrocasnice Flamingo, si retelele de hipermarketuri Pic, Trident si Spar.

Despre Elvila, Catarama spune ca nu exista "nicio sansa" sa intre in insolventa pentru ca nu are datorii.

Pentru relansarea vanzarilor, omul de afaceri pariaza pe exporturi sustinute de deprecierea leului. El si-a propus sa duca livrarile externe la 40-45%, comparativ cu 29% anul trecut.

In plus, Catarama spune ca vrea sa extinda reteaua de magazine, asta desi anul trecut a inchis doua magazine si a disponibilizat 500 de oameni.

Elvila este unul dintre cei mai puternici jucatori pe piata de mobila, avand drept concurenti Mobexpert, IKEA sau Kika.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
#Viorel Catarama Elvila, #oameni de afaceri romani , #oameni afaceri