Vrei sa reusesti in afaceri? Urmeaza sfaturile lui Richard Branson

Duminica, 15 Ianuarie 2012, ora 10:30
11451 citiri
Vrei sa reusesti in afaceri? Urmeaza sfaturile lui Richard Branson

Prosperul om de afaceri britanic Richard Branson a reusit in viata, pornind, cum se zice, de la zero. Provenit dintr-o familie saraca, n-a excelat in scoala, dimpotriva, a trecut taras-grapis dintr-o clasa intr-alta, mai intai la Scaitcliffe School, iar apoi la Stowe School, unde a reusit sa se claseze ultimul din clasa.

Profesorii vorbeau despre el de parca stiau proverbul romanesc: branza buna, in burduf de caine. Ba chiar, unul din ei i-a spus-o in fata: "Tu ori ajungi o puslama care va infunda puscaria ori un smecheras care se face miliardar".

Prezicerea s-a dovedit intru totul adevarata. Mai intai, a stat la racoare pentru ca, la primele afaceri, s-a sustras de la plata TVA, iar mai tarziu a ajuns unul din marii miliardari.

Putred de bogat, a anuntat anul trecut ca nu-l mai intereseaza banii si isi consacra o jumatate din eforturi activitatilor nelucrative. A devenit un filantrop.

Niciodata n-a reusit sa explice de la ce i se trag spectaculoasele succese, dar cateva din principiile sale simple le-a facut cunoscute presei, iar aceasta publicului. Redam unele din acestea, de pe portalul kabanik.ru:

1. Ca sa inveti cum sa umbli, nu este nevoie sa citesti instructiuni. Este destul sa cazi de cateva ori, pana inveti sa nu mai cazi.

2. Antreprenariatul nu este arta de a castiga noi clienti sau noi bani. Este arta de a-ti place ceva, de a face acel ceva, iar clientii si banii sa vina de la sine.

3. Flerul este mai important decat invatamantul superior.

4. Circumstantele si oportunitatile sunt totdeauna nestatornice. Singurul lucru statornic pe lume este insasi nestatornicia.

5. Prietenia cu dusmanul este unul din cele mai practice lucruri, atat in afaceri, cat si in viata.

6. Mediul social este o adunatura de oameni care critica tot ce faci.

7. Nu promite ce nu poti face. Ideal este sa faci ce n-ai promis.

8. Detaliile sunt la fel de importante, fie ca esti la conducerea unei companii aeriene, fie la cea a unui restaurant, fie la un chiosc de ziare.

9. Daca ai servit o data pe cineva intr-o chestiune importanta, sa nu te astepti ca te va invita in fiecare zi la cina.

10. Cand ai o idee noua, cel mai imprtant lucru este sa nu te implici, facand lucruri complicate. Ceva complicat poate face orice prost. Ca sa faci ceva simplu, trebuie sa fii foarte destept.

11. Nu te apuca niciodata de o treaba daca stii ca asta inseamna sa nu dormi in noaptea urmatoare si sa umbli nauc in ziua care urmeaza. Nici nu simti cum trece saptamana si n-ai facut nimic.

12. Te poti socoti un om de succes numai dupa ce ai facut ceva cu care te poti fali cu adevarat in public, iar publicul a inteles acest lucru.

13. Merita sa risti, daca asta iti va schimba viata spectaculos. Riscand pentru nimicuri, te vei mira de ce bati pasul pe loc.

Citeste si:
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
După ce în ultimii doi ani președintele Klaus Iohannis a lansat atacuri din ce în ce mai acide la adresa PSD, iar anul trecut spunea despre partidul condus de Marcel Ciolacu că este...
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglări de conturi la vârful PSD Iași. Preşedintele Maricel Popa îl acuză pe Vasile Cîtea că l-ar fi strâns de gât, obţinând schimbarea acestuia din funcţia de secretar general al...
Sursa: Ziare.com