Afla cu ce idei au castigat banii competitiei Creative Business 2013 si 2012!

Luni, 11 August 2014, ora 21:13
2343 citiri
Afla cu ce idei au castigat banii competitiei Creative Business 2013 si 2012!

Creative Business Cup este o competitie de idei de afaceri ce vizeaza domenii precum design, arhitectura, arte si mestesuguri, publicitate, film, video si fotografie, artele spectacolului, muzica, moda, gastronomie, edituri si presa, radio si televiziune, software, aplicatii pe computer si publicatii virtuale, jucarii si jocuri.

Competitia a fost initiat in 2010, fiind destinata exclusiv antreprenorilor creativi din Danemarca. In 2012, concursul s-a extins la nivel international, angrenand in prezent 60 de tari. Romania se afla la a treia participare, selectia nationala pentru finala din 2014 (Copenhaga, 17-19 noiembrie) fiind organizata de Creative seeds. Termenul-limita pentru inscrieri este 20 septembrie 2014.

Idei premiate la Creative Business Cup 2013:

  • Premiul I: Teddy the Guardian, Croatia (teddytheguardian.com)

Teddy the Guardian este un ursulet de plus care contine senzori ce monitorizeaza starea de sanatate a copilului, atunci cand este imbratisat. Acesta monitorizeaza indici precum pulsul, tensiunea, temperatura corpului sau saturatia oxigenului, ajutandu-i pe parinti si pe medici sa supravegheze cu usurinta starea acestuia. Datele sunt transmise pe smartphone, tableta sau pe o aplicatie web.

  • Premiul al II-lea: Kinematics, Germania (www.kinematicblocks.com)

Kit-ul de constructie modulara, robotica Kinematics a fost inventat in 2009 de Leonhard Oschutz, student la Universitatea Bauhaus din Weimar, si a fost dezvoltat timp de mai multi ani. Folosind module kinetice si piese adaptabile si ajustabile, copiii si adolescentii pot asambla roboti si masini interactive pe care le pot invata sa se miste in felul in care doresc, folosind o functie integrata de inregistrare-si-redare a modului numit Power Brain.

Creative Business Cup 2012:

  • Premiul I: We Want Cinema, Olanda (wewantcinema.nl/en/)

We Want Cinema, initiata de distribuitorul Amstelfilm, este o platforma online unde spectatorii decid ce film vor vedea in cinematograful preferat. Cinematograful nu mai detine controlul programarii filmelor, ci platitorii de bilete. Platforma le permite utilizatorilor sa aleaga un anumit film, un cinematograf si o data la care ar dori ca acesta sa fie proiectat. Apoi, creand un eveniment pe retelele de socializare, isi pot invita prietenii si cunoscutii. Daca se cumpara suficiente bilete online, proiectia va avea loc.

  • Premiul al II-lea: Greenbo, Israel (www.greenbo.co)

Greenbo inseamna produse inovatoare pentru gradinaritul urban, fabricate din materiale reciclate, durabile. Design-ul original si atragator permite asezarea ghivecelor si a jardinierelor in locuri stramte, pe marginea balcoanelor, economisind mult spatiu.

  • Premiul al III-lea: Norwegian Rain, Norvegia (www.norwegianrain.no)

O linie de imbracaminte de ploaie unica. Inspirati de sensibilitatea japoneza si de viata cotidiana in cel mai ploios oras european, Bergen, designerii au gasit solutii inovatoare pentru a crea din materiale ecologice, reciclate, jachete si costume elegante impermeabile, ajustabile si potrivite pentru orice tip de vreme si orice temperaturi.

Ideile inscrise de fiecare dintre cele 40 de tari participante, in 2013, pot fi consultate pe creativebusinesscup.com.

Citeste si:
Cum explică Șoșoacă cei 30.000 de euro pe care-i plătește statului silit: ”ANAF ar trebui să mă execute ca pe orice om de rând”
Cum explică Șoșoacă cei 30.000 de euro pe care-i plătește statului silit: ”ANAF ar trebui să mă execute ca pe orice om de rând”
Senatoarea Diana Șoșoacă a reacționat luni, 8 august, după ce Lucian Heiuș, șeful ANAF, a declarat că politicianul este executat silita pentru neplata unor datorii către stat....
Cei trei miniștri care ar urma să fie schimbați. Nicolae Ciucă pregătește remanierea
Cei trei miniștri care ar urma să fie schimbați. Nicolae Ciucă pregătește remanierea
Trei miniștri din guvernul Ciucă ar urma să fie înlocuiți în următoarele zile, premierul pregătind remanierea. Este vorba despre ministrul Sportului, Eduard Novak (UDMR), ministrul...