Cele mai bune probiotice pentru caini: cum le imbunatatesc acestora starea de sanatate

Advertorial
Luni, 20 Iulie 2020, ora 18:05
52076 citiri
Cele mai bune probiotice pentru caini: cum le imbunatatesc acestora starea de sanatate
Cainele, prietenul omului, are si el nevoie de atentie din partea noastra/sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/husky-terier-c%C3%A2ini-teribil-animale-5037955/

Rezistenta sistemului imunitar, digestia si toate celelalte functii vitale ale organismului depind de actiunea probioticelor.

Aceasta este denumirea generica data bacteriilor benefice, fara de care nici oamenii nici animalele nu ar putea exista.

Prin urmare, mentinerea unei flore bacteriene sanatoase in cazul prietenilor nostri patrupezi este un lucru care trebuie sa ne preocupe permanent.

Pentru aceasta, este nevoie de o alimentatie sanatoasa, completata cu probiotice pentru caini, care au o serie de beneficii pentru sanatatea animalului de companie.

Regleaza tranzitul intestinal

Aparitia diareei este un semn ca flora bacteriana de la nivelul tractului intestinal a suferit modificari ce au generat dereglari digestive. In astfel de situatii trebuie intervenit imediat, pentru ca scaunele apoase duc rapid la deshidratare, iar atunci problema se poate agrava.

Administrarea de probiotice este cea mai indicata intr-o astfel de situatie, pentru ca restabileste nivelul optim de bacterii benefice, care va duce la reglarea tranzitului intestinal al cainelui.

Intaresc sistemul imunitar

Principala poarta de intrare in organism a bacteriilor nocive este tubul digestiv, agentii patogeni ajungand aici prin cavitatea bucala. Din tractul digestiv, agentii patogeni pot migra spre alte organe, de aceea este vital ca la acest nivel sa existe o buna protectie antibacteriana.

Tractul digestiv reprezinta un element cheie al sistemului imunitar, si astfel se explica faptul ca aici se regasesc cele mai multe bacterii benefice. Acestea anihileaza agentii patogeni, impiedicandu-i sa migreze in alte zone, actionand astfel ca un scut pentru intregul organism.

Prin administrarea de probiotice, flora bacteriana din tractul digestiv este improspatata si astfel creste si capacitatea organismului de-a lupta cu agentii patogeni.

Sustin organismul in timpul tratamentelor cu antibiotice

In cazul in care cainele a suferit o infectie, iar medicul veterinar i-a prescris un tratament cu antibiotice, este indicat ca medicatia sa fie sustinuta si cu administrarea de probiotice. Antibioticele nu fac foarte bine distinctia intre bacteriile nocive - care provoaca infectii, si cele benefice - care protejeaza organismul, asa ca, odata administrate, vor distruge bacterii din ambele tabere.

Se produce astfel un dezechilibru al florei bacteriene a organismului, iar pentru a preintampina efectele nedorite, este indicat sa se administreze supliment probiotic. In acest mod, imunitatea organismului nu va fi afectata in timpul tratamentului, ceea ce va ajuta si la combaterea infectiei pentru care se administreaza antibioticele

Ajuta cainele sa se adapteze la schimbarea alimentatiei

Administrarea probioticelor este indicata si atunci cand cainele trece de la alimentatia materna la cea de bazata pe hrana solida, pentru ca aceasta schimbare genereaza unele dereglari ale florei bacteriene.

Dupa ce cainele s-a adaptat la hrana solida, pe parcursul vietii va mai trece prin doua astfel de schimbari, de la hrana de junior la cea de adult apoi la cea de senior. Pentru ca adaptarea sa se fie cat mai usoara, este recomandat sa adaugi in hrana si suplimente probiotice.

Mentine sanatatea sistemului vascular

Ca si in cazul oamenilor, grasimile saturate si colesterolul constituie principalii factori determinanti in aparitia bolilor cardiovasculare la caini. Pe langa alimentatia sanatoasa si multa miscare, administrarea de probiotice constituie un alt element important pentru prevenirea acestor boli.

Bacteriile benefice contribuie la procesul de descompunere a colesterolului, si totodata controleaza productia de grasimi a ficatului. Astfel, pe langa problemele vasculare, probioticele previn si aparitia diabetului.

Un probiotic pentru caini la pret avantajos nu este greu de gasit, dar inainte de alegere si utilizare, solicita sfatul medicului veterinar, pentru a te asigura ca produsul respectiv este potrivit pentru cainele tau.

Este adevarat ca riscurile asociate probioticelor sunt minime, iar efectele secundare apar destul de rar, dar veterinarul este cel mai in masura sa-ti recomande produsele pe care le poti administra in deplina siguranta cainelui tau.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#afaceri, #idei de afaceri, #animale de companie, #alimentatie , #oportunitati afaceri