Cum sa incepi o afacere cu 10.000 de euro: spalatorie profesionala de incaltaminte

Luni, 06 Mai 2019, ora 17:51
62211 citiri
Cum sa incepi o afacere cu 10.000 de euro: spalatorie profesionala de incaltaminte

Banii si ideea, cam acestea sunt barierele "obisnuite" din calea antreprenoriatului. Noi totusi incercam sa alimentam spiritul intreprinzator cu o idee de afacere practica fara o investitie exorbitanta: spalatoria profesionala de incaltaminte.

De ce ar avea consumatorul nevoie de o spalatorie de incaltaminte

Inainte de toate, sa ne imaginam o asa-zisa customer journey (calatorie a consumatorului) in cadrul acestui serviciu.

1. Consumatorul descopera nevoia: pantofii (scumpi!) s-au murdarit iremediabil, iar marochinaria sau materialul textil sunt mai greu de curatat decat par;

2. Cauta si gaseste o curatatorie de pantofi

3. Lasa pantofii la curatat

4. Ii ridica in aceeasi zi, aratand ca noi

Pare simplu, asa e? Similar cu spalatoriile de haine, putem inca de la inceput sa depistam doua tipuri de potential client: clientul fidel, care curata toate hainele la spalatorie din ratiuni de timp si clientul de ocazie, care curata hainele delicate si mai greu de intretinut fara echipamente profesionale.

Continuand comparatia, spre deosebire de haine, incaltamintea este mai greu de curatat acasa, avand si sanse mari sa se deterioreze in timpul procesului.

Astfel, nevoia exista, iar pentru vizionari, ideea de afacere sta in picioare.

Echipament necesar: un sistem profesional de curatare si igienizare incaltaminte, posete si jachete de piele

Vom lua ca exemplu un echipament SCARPAVAPOR No Limits de la BIEFFE - Italia. Este pretabil pentru curatarea unei game variate de lucruri: de la incaltaminte, posete, carpete, pana la canapele sau scaune auto.

Functioneaza cu injectie de abur si detergent, indepartand murdaria in profunzime cu ajutorul unor perii speciale.

Echipamentul inmoaie murdaria (prin functiile de pre-tratare cu detergent, periaj cu aburi), spala (prin jeturile cu detergent spuma si detergent degresant), curata (prin functiile de curatare cu aburi si aspirare, curatare cu aburi si jet detergent, aspirare lichid si murdarie), usuca la 36 de grade Celsius si elimina mirosurile urate si bacteriile prin ozonificare/sanitizare.

Cat costa. Pretul unui astfel de echipament ajunge la aproximativ 5500 EUR + TVA. O pereche de incaltaminte are un cost de procesare (al detergentului) de cca 1 EUR, iar in functie de gradul de murdarie al incaltarilor, productivitatea acestui echipament este de 4-5 perechi de incaltaminte/ora.

Cheltuieli si profit. Scurta simulare a afacerii

Sa facem un exercitiu de imaginatie. Vom lua in considerare un pret de vanzare a serviciului de 30-35 lei/pereche de incaltaminte in functie de tipul acesteia (pantofi sport, pantofi piele, cizme, ghete s.a.) . Asadar, daca procesam 4 perechi de incaltaminte pe ora, in 10 ore de lucru pe zi, vom avea o incasare de aproximativ 1.200 lei/zi (40 perechi x 30 lei) . Scadem costul cu detergentii (aprox. 200 lei/zi) si rezulta un profit brut zilnic de 1.000 lei/zi, deci aproximativ 25 000 lei profit brut lunar.

Presupunem o chirie a spatiului de 4.800 lei/luna (50 mp) si un salariu net de 4.000 lei pentru doi angajati, adica aproximativ 7.000 lei brut. Utilitatile (apa, energie electrica) ar ajunge la 2.000 lei/luna si ramanem cu:

Profit net: 25.000 - (4.800 + 7.000 + 2.000) = 11.200 lei/luna

Intr-adevar, e un calcul sintetic, insa aceste numere fictive pot fi destul de simplu transformate in realitate. E nevoie doar de spirit de initiativa, 10.000 EUR, echipamente de calitate si curajul de a fi pionier al acestui tip de business in Romania. Nevoia exista, trebuie doar explorata intr-un mod inteligent.

Toate aceste categorii de produse profesionale va sunt oferite de catre SDS Group, persoana de contact: Sorin Popescu - 0734000346 si sunt prezentate pe site-ul https://www.sdsgroup.ro/.

Citeste si:
Cum s-au schimbat declarațiile oficialilor în funcție de cum a bătut valul 4 al pandemiei. De la ”am oprit pandemia”, la ”vorbim de o catastrofă”
Cum s-au schimbat declarațiile oficialilor în funcție de cum a bătut valul 4 al pandemiei. De la ”am oprit pandemia”, la ”vorbim de o catastrofă”
Valul patru al pandemiei de coronavirus a lovit puternic România, iar politicienii au fost surprinși și luați pe nepregătite. Au trecut în decurs de numai câteva luni de la afirmații precum...
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Președintele Klaus Iohannis a ajuns la un minim istoric al încrederii în rândul românilor, arată un sondaj publicat luni, 25 octombrie, de către Laboratorul pentru Analiza Războiului...
Sursa: Ziare.com