O imagine = 1.000 de cuvinte. Cu cat este egal 1 minut dintr-o productie video?

Advertorial
Miercuri, 12 August 2020, ora 12:18
23974 citiri
O imagine = 1.000 de cuvinte. Cu cat este egal 1 minut dintr-o productie video?
O imagine video valoreaza mai mult decat o mie de cuvinte, o zicala mereu actuala

Cu siguranta ai auzit de foarte multe ori expresia conform careia "o imagine face cat o mie de cuvinte".

Aceasta zicere nu are scopul de a jigni autorii, copywriterii si toate celelalte categorii profesionale care isi castiga banii din scris, reducand doua pagini de text la valoarea unei fotografii.

Din contra, vorba respectiva scoate in evidenta puterea unui desen sau a unei poze. Indiferent cat de talentat ai fi la insiruit fraze, la un moment dat te vei lovi de un zid: imaginatia limitata a cititorilor.

Pe de alta parte, in cazul imaginilor, aceasta problema nu exista, intrucat ele arata direct, nu sugereaza.

Totusi, tinand cont ca o imagine = 1.000 de cuvinte, oare nu ai fost niciodata curios cu cat este egal un minut dintr-o productie video? Noua ni s-a parut o intrebare interesanta, asa ca ne-am asezat la masa de lucru si am facut calculele.

Astfel, in mod ironic, pe langa cuvinte si imagini, am introdus si putina matematica in aceasta "ecuatie" audiovizuala.

Iata raspunsul:

60 de secunde de productie video X 30 de cadre pe secunda X 1.000 de cuvinte = 1.800.000 de cuvinte

Cum am facut? Simplu! Asa-numitele imagini "in miscare" reprezinta, de fapt, o succesiune foarte rapida de cadre statice, mai exact cate 30 pe secunda. Am echivalat fiecare dintre aceste imagini cu 1.000 de cuvinte, apoi am inmultit totul cu 60, numarul de secunde dintr-un minut.

Iar rezultatul este o cifra nu chiar astronomica, dar in orice caz foarte mare, care s-ar putea "traduce" si astfel: nu mai putin de 4.000 de pagini de text.

In editia completa, una dintre cele mai cunoscute carti din lume, "In cautarea timpului pierdut" de Marcel Proust, se apropie de 4.000 de pagini. Ce vrem sa spunem? Ca un minut dintr-o productie video poate sa transmita la fel de mult precum celebrul autor francez in cele sapte volume ale operei sale monumentale?

Cu siguranta nu ne permitem aceasta afirmatie, insa un lucru este cert: continutul video este de departe cel mai expresiv, graitor si provocator din cate s-au inventat pana astazi.

Videomaniax.ro, "fabrica" de productii video virale

Totusi, pentru ca respectiva productie video sa aiba succes, sa devina virala, asa cum se spune in mediul online, aceasta trebuie realizata de o echipa de profesionisti. Agentia de marketing online Videomaniax creeaza clipuri cu potential viral pentru YouTube si retele de socializare precum Facebook si Instagram.

Concret, "maniacii" se ocupa cu urmatoarele tipuri de productie video: reclame, prezentari de produse/servicii, prezentari de companii (corporate) si videoclipuri muzicale.

Procesul de creatie implica urmatoarele etape: setarea obiectivului - cercetarea publicului tinta si a industriei relevante - stabilirea mesajului principal - brainstorming creativ al membrilor echipei - stabilirea ideii si povestii - scrierea scenariului - filmare, editare si animatie.

Practic, doar trecand prin toate aceste etape creative si asigurandu-se ca productia video respecta toate standardele de calitate, atat din punctul de vedere al imaginii propriu-zise, cat si al continutului, Videomaniax iti garanteaza expresivitatea si eficienta produsului finit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#idei de afaceri , #oportunitati afaceri